REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România este o gaură neagră plină cu resurse de gaze; trebuie să investim miliarde de euro în rețele

România este o gaură neagră plină cu resurse de gaze; trebuie să investim miliarde de euro în rețele

Replica API 23 iunie 2017 | 00:00 284

Mihnea Constantinescu:

Mihnea Constantinescu:

Mihnea Constantinescu

Rețelele de gaze din România au fost proiectate la o presiune de două ori mai mică față de țările din jur, astfel că va fi nevoie de investiții de miliarde de euro pentru a modifica sistemul, bani care se vor reflecta în facturile consumatorilor finali, a declarat, joi, Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale al României pe probleme energetice, în cadrul unei conferințe pe teme de profil.

"Nu trebuie să uităm de situația moștenită în sistemul de gaze românesc. De fiecare dată când vorbim, inclusiv cu partenerii noștri din UE, trebuie să ne amintim că România, din punctul de vedere al rețelei de gaz, este totuși o gaură neagră, suntem o gaură neagră plină de resurse de gaze. Avem la bază o rețea proiectată la o presiune de aproape jumătate din presiunea tuturor statelor din jur. Orice om cu gândirea limpede ar trebui să înțeleagă că, pentru a upgrada o astfel de rețea, sunt necesare miliarde de euro ca investiții, care se vor reflecta în facturile finale", a spus Constantinescu.

El a mai precizat că proiectul BRUA este în grafic, ceea ce este "impresionant și o surpriză foarte plăcută".

"Speram ca undeva la orizontul anului 2021, România să se profileze la intersecția celor trei mai coridoare de transport al gazelor naturale: coridorul vertical, coridorul sudic și coridorul nord-sud, de la Marea Baltică spre sudul continentului. În zilele următoare, va avea loc semnarea, la nivel de companii, a unui memorandum de înțelegere între Bulgartransgaz, DESFA, FGSZ, Transgaz (transportatorii de gaze din Bulgaria, Grecia, Ungaria, respectiv România — n.r.) și compania care gestionează interconectorul Bulgaria-Grecia pentru cooperarea în operaționalizarea coridorului vertical, astfel încât să poată fi realizată interconectarea rețelelor din Grecia cu România și Ungaria", a continuat diplomatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La gaze pretul nu se va scumpi dar la iarna va micsoram presiunea si va crestem Punctul Caloric Superior de la 10,5 la 11,625 ca oricum nu va prindeti. Adica va dam gaze proaste cu PCS 9,00 si vi le facturam cu PCS 11,625 si sustinem ca sunt de calitate superioara. Blatul la analize il facem tot noi impreuna cu Engie ca de acolo ne luam spagi.
1
0
Tre sa fure gaz cat mai mult si cat mai repede
0
0
Inlocuiti conducte??Asa multe gaze!Se mananca multa fasole la cina si se acumulueaza productia de gaze!Chiar si pe coridoare!ganditi limpede -sic si deschideti geamul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367