REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

România plătește prețul celor 50 de ani de comunism și vrem să ardem niște etape prin conflict, din păcate

România plătește prețul celor 50 de ani de comunism și vrem să ardem niște etape prin conflict, din păcate

Replica API 17 martie 2017 | 00:00 303

Dănescu:

Dănescu:

Florin Dănescu

România plătește, în prezent, prețul celor 50 de ani de comunism și vrem să ardem niște etape prin conflict, din păcate, a declarat, joi, într-o conferință de specialitate, Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), scrie Agerpres.

'Astăzi, în industria bancară se cere să fim perfect competiționali cu prețurile din Europa, când ponderea creditului neguvernamental în PIB reprezintă 28%. Acest 28% în România poate însemna mult din PIB. Cât are Europa? 120% din PIB, creditul neguvernamental. Europa s-a dezvoltat prin credit, prin asigurări, a știut să le folosească, să le protejeze, să le apere. La Federația Băncilor Europene am șansa enormă să mă întâlnesc cu reprezentanții națiunilor dezvoltate. Vorbesc cu o reprezentată a Marii Britanii care îmi spune: 'Da, Florin, știu despre ce vorbești, asta ni se întâmpla acum 65 de ani'. Noi plătim acum prețul celor 50 de ani de comunism și vrem să ardem niște etape prin conflict, din păcate. Industria e industrie, funcționează după aceleași reguli. România este, probabil, singura țară din Europa care nu a plătit bani publici pentru industria bancară', a subliniat Dănescu.

Șeful ARB a susținut faptul că industria bancară din România este obișnuită cu presiunile prin care trece industria asigurărilor, iar probleme se vor rezolva doar prin dialog

'Noi, din industria bancară, suntem obișnuiți cu astfel de presiuni cum sunt azi în industria asigurărilor. Ce am învățat în cinci ani de când sunt la Asociația Română a Băncilor este dialogul. Trist este că asistăm la conflicte între antreprenori: unii antreprenori cer ceva la alți antreprenori și știm cât e de greu să duci o afacere. Înțeleg foarte bine situația transportatorilor, dar cine trebuie să plătească pentru asta, altă industrie? Cine trebuie să facă acest echilibru?. Și industria bancară, când a venit în România, era foarte încrezătoare că piața de aici este pregătită și am plătit acest preț', a menționat Dănescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tradatorilor, ati rimit 20 miliarde de la Basescu si i-ati trmis afara
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108