REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Românii mănâncă cu 25% mai puţină carne faţă de acum cinci ani

Românii mănâncă cu 25% mai puţină carne faţă de acum cinci ani

Replica API 28 iulie 2014 | 00:00 197

Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), informează mediafax.ro. "Piaţa de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările iniţiale pentru acest an prognozau o creştere zero, dar cei mai recenţi indicatori arată o scădere de 1-2%", a mai spus Duşleag. Acesta a afirmat că în UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puţin 25%. Carnea de porc rămâne în topul preferinţelor consumatorilor români, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc. Mai nou există o tendinţă de creştere a consumului de carne şi produse din carne de curcan. "Tendinţa generală a consumatorilor a fost de a alege produse mai economice, dar au fost mai selectivi, alegând cu precădere producători recunoscuţi. În funcţie de vârstă şi nivelul de educaţie, criteriile de achiziţie diferă", a mai spus oficialul asociaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367