REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rovana Plumb, depăşită de recalcularea pensiilor. Liberalii îi cer demisia

Rovana Plumb, depăşită de recalcularea pensiilor. Liberalii îi cer demisia

Replica API 6 mai 2015 | 23:13 217

4,3 milioane angajaţi susţin 5,2 milioane de pensionari

4,3 milioane angajaţi susţin 5,2 milioane de pensionari

Rovana Plumb, sursa foto: exclusivdb.ro

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, este acuzată că nu a fost capabilă să vină cu o poziţie argumentată în subiectul recalculării pensiilor pentru cei cu grupe de muncă şi, prin urmare, i se solicită demisia din funcţie. Deputatul PNL Claudia Boghicevici, membru în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, condamnă prestaţia de marţi a ministrului, venită să susţină punctul de vedere al Guvernului referitor la propunerile legislative care vizează modificarea prevederilor privind pensiile celor cu stagii în grupele I şi II de muncă. „Comisia pentru muncă a discutat astăzi mai multe propuneri legislative referitoare la recalcularea pensiilor pentru cei încadraţi în grupele I şi II de muncă. Ne-a onorat cu prezenţa ei, după nenumărate solicitări ale membrilor Comisiei, şi doamna ministru Plumb. De data aceasta însă doamna ministru s-a dedublat precum şeful ei domnul Ponta şi a cerut, în calitate de deputat, amânarea uneia din propunerile legislative care prevedea eliminarea excepţiilor la aplicarea creşterii punctelor anuale pentru persoanele care au fost încadrate grupele I şi II. Dacă în calitate de deputat doamna Plumb ne-a lămurit care e poziţia dumneaei, ca ministru nu a fost în stare să ne explice câţi beneficiari are această propunere legislativă, care este impactul bugetar, cum va fi el suportat având în vedere deficitul în creştere la bugetul de pensii”, susţine Boghicevici, care vorbeşte şi despre aspecte mult mai grave ale ministrului, precum puncte de vedere diferite pentru proiecte cu acelaşi obiect de reglementare.

„Guvernul PSD reprezentat de doamna Plumb este total depăşit de subiectul recalculării pensiilor pentru grupele de muncă, nefiind nici măcar în stare să înţeleagă ce propun deputaţii atât timp cât pentru 2 proiecte cu acelaşi obiect de reglementare doamna ministru are puncte de vedere diferite: susţine proiectul iniţiat de colegii de la UDMR şi vrea respingerea celui iniţiat de colegii de la PSD. Cele două proiecte propun ambele renunţarea la condiţionarea reducerii vârstei de pensionare de un stagiu de cotizare mai mare de 6 ani în grupa I de muncă. Adevărul pe care nu îl spune Guvernul Ponta este că astăzi, doar 4,3 milioane de salariaşi susţin 5,184 milioane de pensionari şi beneficiari de indemnizaţii plătite de Casa Naţională de Pensii Publice, cu o rată nesustenabilă de dependenţă de peste 1,3 pensionari şi beneficiari de indemnizaţii pentru fiecare salariat. Acest lucru generează un deficit al sistemul de pensii de aproximativ 4 miliarde de euro în fiecare an, datorii care se transmit generaţiilor următoare, costuri care cresc an de an pe fondul îmbătrânirii populaţiei şi al resimţirii decalajului de dezvoltare al României faţă de celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a mai spus Boghicevici.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218