REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ruda Mariei Grapini, amendată de ASF pentru că freacă menta la Mamaia SA

Ruda Mariei Grapini, amendată de ASF pentru că freacă menta la Mamaia SA

Replica API 13 iulie 2015 | 23:36 522

Consilier la Ministerul Muncii, asistent al europarlamentarei PC şi şef în turism

Consilier la Ministerul Muncii, asistent al europarlamentarei PC şi şef în turism

Tudor Mataragiu şi Anca Grapini

Tudor Mataragiu, ruda pe care fosta ministresă, actuală europarlamentară PC Maria Grapini a angajat-o în guvern încă din primăvara lui 2013, a fost amendat de către ASF pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu în cadrul Consiliului de Administraţie (CA) de la Mamaia SA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat pe 08.07.2015 decizia de a-l amenda pe Mataragiu cu 5.000 de lei, potrivit unei raportări a instituţiei, semnată de preşedintele acesteia, Mişu Negriţoiu. „Replica” a dezvăluit, în premieră, în noiembrie 2013, faptul că Tudor Mataragiu, pus de către Maria Grapini la conducerea mai multor societăţi de stat de turism din Constanţa, este fratele nurorii ministrului de atunci al Turismului.

Maria Grapini

„Având în vedere următoarele: acţiunile emise de societatea Mamaia SA Constanţa sunt tranzacţionate pe piaţa RASDAQ; în cazul societăţii Mamaia SA Constanţa nu a fost dispusă convocarea şi nu s-a asigurat desfăşurarea adunării generale extraordinare a acţionarilor, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a Legii nr. 151/2014, în vederea adoptării de către acţionari a unei decizii referitoare la efectuarea de către societate a demersurilor legale necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate pe o piaţă reglementată sau a tranzacţionării acestora în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare, în conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate; domnul Mataragiu este mebru al Consiliului de Administraţie al societăţii Mamaia SA Constanţa, conform informaţiilor furnizate de site-ul ONRC la data de 09.06.2015; se constată nerespectarea prevederilor art. 2 alini. (1) din Legea nr. 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare cotate. (...) Art. 1. Se sancţionează cu amendă în cuantum de 5.000 lei dl. Mataragiu Tudor în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Mamaia SA Constanţa”, se arată în decizia ASF. Aceeaşi sancţiune au primit-o şi ceilalţi membri CA, Bogdan Balaş şi Elena Şoavă, cei trei fiind obligaţi să achite amenda de câte 5.000 de lei la direcţia de taxe şi impozite locale din localitatea în care-şi au domiciliul în termen de 30 de zile, în caz contrar urmând să fie executaţi silit. Din câte se poate vedea, administratorii plătiţi de stat să aibă grijă de Mamaia SA nu s-au sinchisit nici măcar să-şi sune secretara pentru redactarea unei convocări AGA în vederea clarificării statutului juridic al acţiunilor, altfel spus, o banală formalitate. Atitudinea tipică a unor paraşutaţi politic de către un ministru preocupat în primul rând să-şi rezolve interesele personale şi de familie înainte de a se apuca de furat, ca toţi ceilalţi, pentru că e greu de crezut că de făcut a făcut vreunul vreodată ceva.

Ruda Mariei Grapini, în conducerea a 4 firme de stat, consilier al ministrului Rovana Plumb şi asistent al europarlamentarei PC

Născut în august 1988, timişoreanul Tudor Mataragiu este fratele Ancăi Grapini, nora celebrei semianalfabete Maria Grapini, care ne face de râs cu brio în Parlamentul European, din partea PC, după ce ne-a amuzat şi prin guvernul român în calitate de ministru al Turismului. Una din primele măsuri luate de aleasa categoriei cele mai exclusiviste şi culte a poporului român a fost aducerea la Bucureşti, în calitate de consilier personal, a junelui pe atunci de 24 de ani Tudor Mataragiu. Ulterior, în noiembrie 2013, europarlamentara care pozează tolănită mândră prin şanţuri, în boscheţi de maci, l-a pus pe fratele nurorii sale în conducerea a aproape tot ce înseamnă turism de stat în judeţul Constanţa: membru CA la Mamaia SA, membru AGA la Neptun Olimp SA, membru CA la Litoral SA, iar ca bonus şi membru CA la CIT (Compania Industrială pentru Transporturi) SA Craiova. După plecarea Mariei Grapini din postul de ministru al Turismului, puştiulică Mataragiu se orientează rapid şi ajunge consilier în Ministerul Muncii condus de Rovana Plumb. Şi, pentru că a fost cuminte şi şi-a luat salariile de la stat la timp, tanti Grapini l-a angajat pe Tudor la Parlamentul European, ca asistent personal. Altfel spus, Mataragiu (fiul lui Costel Mataragiu, fost şef al Direcţiei Economice SRI Timiş, demis în 2004 în urma scandalului Jimbolia) este acum dublu bugetar: îl plătim în România să nu facă nimic la patru firme de stat, îl plătim şi la Bruxelles să se odihnească perpetuu alături de Maria Grapini. Tudor Mataragiu, amendat de ASF pentru că freacă menta la Mamaia SA, are la Parlamentul European un salariu minim de 1.619 euro net pe lună, la care se adaugă sume nelimitate, dispuse de angajatorul său, tuşa Maria Grapini, în funcţie de buget, bani asiguraţi de toţi contribuabilii europeni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102