REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

S-au apucat să toaleteze copacii de capul lor, FĂRĂ AUTORIZAŢIE!

S-au apucat să toaleteze copacii de capul lor, FĂRĂ AUTORIZAŢIE!

Replica API 24 martie 2017 | 15:53 3281

I-AU CIUNȚIT!

I-AU CIUNȚIT!

Deşi cei de la Spaţii Verzi desfăşoară săptămânal activităţi de toaletare a copacilor, câţiva constănţeni din zona Tomis Nord s-au decis să îşi toaleteze singuri copacii din faţa blocului. Pentru că toaletarea a fost făcută la întâmplare, copacii au fost practic ciuntiţi. Un locatar a sesizat aceste aspect şi susţine că nu a fost respectată legea.

„La blocul X2 de pe aleea Capidava nr.6 s-a luat măsură toaletării arborilor din faţa blocului de către preşedintele asociaţiei de proprietari Mazilu Cosmin şi încă câţiva locatari, plus un angajat cu o drujbă electrică. Acţiunea de aşa zisă toaletare a avut loc pe dată de 16-17/03/2017. S-au tăiat la întâmplare ramuri cu diametru între 40 şi 80 mm şi chiar s-au tăiat copaci de la nivelul solului cu diametru de 100 şi 160mm. Pe laterală scării C s-au tăiat copăcei rămânând doar tulpină fără coronament rămânând doar beţele. Cum să crească aceşti copaci fără ramuri şi frunze? Am întrebat-o pe doamna care stă la acest bloc la scară C, dacă au autorizaţie pentru toaletarea copacilor şi mi-a spus că a primit verbal aprobare de la administraţia spaţiilor verzi. Eu pe data de 20-03.2017 am sunat în jurul orei 15 la administraţia spaţiilor verzi şi mi s-a spus că nu au autorizaţie de toaletare nici să-şi facă ei singuri toaletarea şi nici să facă primăria toaletarea. Cum e posibil ca o autoritate a statului să dea o aprobare verbală! Nişte persoane rome au mai luat din resturi, dar majoritatea au rămas aruncate în faţă blocului X 2 cât şi pe laterală parcării din spatele blocului T4. Nu cred că aceea persoană care a toaletat copacii are cunostiinte forestiere sau măcar cunoaşte legea”, afirmă Romulus Ştefan.

Ce spun cei de la Spaţii Verzi şi ce riscă locatarii

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa a fost dată autorizaţie doar pentru un singur copac. „Noi nu am dat nici o autorizaţie. S-a dat în schimb un acord de toaletare pentru un castan situat în parcarea blocului X2. În rest, noi nu am dat autorizaţii şi nici nu am intervenit în zonă în ultimele trei luni”, a declarat George Coman, şeful de la spaţii verzi. Cei care au făcut toaletarea de capul lor pot fi sancţionaţi conform HCLM 184 / 31.07.2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

UPDATE:

Administratorul blocului, Anghel Radu-Liviu, declară că pozele prezentate în articol prezintă situaţia din proximitatea blocului X1, unde lucrările de toaletare au fost făcute de Primăria Municipiului Constanţa. "La Asociaţia de Proprietari X2 s-au efectuat lucrări de toaletare, nu ciunțire, doar a arbuștilor. Pentru acest tip de lucrări nu este necesară autorizarea Primăria municipiului Constanţa. Toaletarea copacilor se va efectua în luna octombrie, conform adresei 27848 / 03.03.2017 emisă de Direcţia Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanţa", declară Anghel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo, Mazare, unde esti bro ca nu se deschide Mamaia anul asta fara tine. Sau vrei sa deschizi doar portile albe anul asta?
1
0
sunteti cu capul ,specialistii primariei tund copacii mai ceva ca pe oaia comunista,care era tunsa de doua ori pe an,este si de mirare ca mai inverzesc mare parte din ei,o parte ramanand uscati
1
0
Veniti si la Blocul TAV1 sa vedeti cum si-au batut joc cativa locatari de copaci
0
1
foarte bine constantenii mei ca le mai aduceti aminte la astia de la primarie ca trebuiesc toaletati si pomii de pe langa blocuri si nu ciuntiti de ei ca pe Soveja.Daca se gospodaresc romanii iar nu-i bine ca vin amenzile;atunci treceti voi pe la fiecare asociatie de locatari , intrebati ce neajunsuri au si actionati ca atare domnilor de la primarie care cica sunteti in slujba contribuabilului!!??
5
0
Sa le fie rusine , bine ca iti flutura sub nas de ce esti pasibil daca "ai atitudine" . Si intreb acum, intr-o situatie similara :pentru faptul ca este depusa cerere din 2015 la primarie care nu a fost solutionata nici pana la aceasta data si la care s-a raspuns in mod repetat ca se vor toaleta in perioada de "repaus vegetativ " , ce atitudine trebuie sa ai ? o sa le cer probabil celor de la blocul X2 sa-mi imprumute o drujba !!!!!!!
5
0
Replicantilor... De ce mi ati sters comment ul?
1
0
Romulus sau Remus....nu pot sa ti spun domn ptr ca esti o javra de om.Din cate stiu ai felicitat locatarii de la X2 ptr implicare!!Bravo D nule Presedinte de la X2 !Felicitari si jos palaria
4
1
pai unde ajungem fara contracte si shpagi ?
6
1
Ar trebui sa scrieti articole despre spatiile verzi din Constanta care arata jalnic....cele care mai sunt....
8
0
Pozele sunt din fata blocului X1 , copaci toaletati anul trecut de primarie. Se vede ca le au crescut crengile pe taieturi. Informati va cand publicati un articol ca va faceti de kkt.
12
2
Celor de la spatii verzi si de la Primarie ar trebui sa li se taie salariile pt ca ii doare undeva de ceea ce ar trebui sa faca nu locatarilor sau asociatiilor de proprietari care s-au saturat de minciunile primarilor si ale celor care sunt angajatii primariei.
7
0
Romania este tara unde daca tai o creanaga uscata risti puscaria. Daca tai paduri intregi risti sa fii bogat...
20
0
Jeguri umane.anul trecut la o furtuna mi-a cazut o creanga zdravana pe masina de mi-a indoit plafonul si marginea la usa..nu ma daspagubit nimeni.am platit 700 ron din propriul buzunar!ba mai mult nici in momentul de fata nu la curatat nimeni..Rusine nesimtitilor!!!
16
0
Pai daca Primaria nu-i toaleteaza...e normal ca omul sa isi faca singur. Ce sa facem sa asteptam sa ne cada copacii in cap la vreo furtuna.
21
1
primaria ii taie si mai mult, raman 2 cioate. de parca maimutele de la pomacost stiu sa taie corect. ar trebui sa-si dea singuri amenda.
20
1
Cei de la Primarie sa toaleteze si in spatele blocurilor.
16
0
Pai domnilor, daca lasati copacii netoaletati , sau unde vreti da unde vreti nu.
13
1
Copacii din oras de cine au fost ciuntiti? Sa nu mi spuneti ca aia e toaletare. Mai degraba W.C.-are.
17
0
Mai Romulus , tu ai iesit vreodata sa faci curatenie de primavara la bloc ? Probabil ca treaba ta este sa te uiti pe geam la altii !!! Mi-e scarba de acest gen .Sa fie lasati oamenii cu initiativa civica in pace ......
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102