REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Șanse de modernizare a transportului public în Constanța?! Primăria vrea să achiziționeze autobuze de ultimă generație

Șanse de modernizare a transportului public în Constanța?! Primăria vrea să achiziționeze autobuze de ultimă generație

Replica API 29 octombrie 2016 | 00:00 263

O problemă pe care constănțenii au semnalat-o de nenumărate ori pare să aibă o rezolvare! Administrația locală inteționează să modernizeze transportul de persoane în comun. Mai exact, se dorește achiziționarea de noi autobuze dotate cu sistem de bilete electronice, de tipul E-ticketing. Astfel că Primăria intenționează să împrumute 25 de miloane de euro ce vor avea ca destinație mijloacele de transport în comun de la malul mării.

Începutul săptămânii viitoare poate veni cu o veste bună pentru constănțeni! Dacă membrii Consiliului Local vor vota pro, Primăria Constanța va putea contracta o finanțare rambursabilă externă în valoare de până la 25 milioane de euro pentru realizarea unor investiții publice de interes local, mai exact pentru “reîmprospătarea” parcului auto al RATC. Deși de-a lungul timpului au existat multiple sesizări privind nesiguranța și lipsurile cu care se confruntă transportul public din Constanța, abia acum există o șansă ca lucrurile să se schimbe.

Sistemul E-ticketing va exclude, în primul rând, șansa ca cei care nu achită biletul de călătorie să mai circule. Ipostază des întâlnită în orașul de la malul mării! Cum funcționează mai exact acest sistem? Potrivit site-ului fomcogps.ro, la pornire conducătorul auto identifică și selectează pe tabletă ruta care va fi parcursă, astfel la urcare pasagerii se vor identifica cu un card în cazul abonamentelor sau vor achiziționa un bilet până la stația dorită. Biletele sunt imprimate automat prin simpla apăsare a unui buton din casa de marcat aflată la bord.

Dispozitivul de la bord este conectat permanent la serverul principal prin GPRS, astfel operatorii din cadrul conducerii pot avea o vizualizare online a situației curente a fiecărui vehicul: locație, numărul pasagerilor zilnic, numărul de pasageri actuali, numărul de bilete emise și dacă orarul traseului este respectat. Cât de repede va fi implementată metoda și cât de eficientă va fi rămâne de văzut!

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369