REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şantierul Naval Daewoo, RĂZBOIUL DECLARAŢIILOR. „Jumătate e la Limanu” – ba da, ba nu

Şantierul Naval Daewoo, RĂZBOIUL DECLARAŢIILOR. „Jumătate e la Limanu” – ba da, ba nu

Replica API 20 octombrie 2016 | 01:03 330

Contre între Cristian Radu şi Daniel Georgescu

Contre între Cristian Radu şi Daniel Georgescu

Reprezentanţii primăriilor Mangalia şi Limanu se contrazic în privinţa verdictului dat de instanţă pe tema grăniţuirii dintre cele două localităţi! Edilul din Limanu spune că a câştigat jumătate din Şantierul Naval Daewoo Heavy Industries, în timp ce omlogul de la Mangalia anunţă că nici pomeneală de aşa ceva! Între timp, consilierii care îi fac opoziţie primarului din Mangalia, Cristian Radu, au şi sărit la gâtul acestuia, cerând explicaţii şi demisii!

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, susţine că, în ciuda celor declarate de reprezentanţii Primăriei municipiului Mangalia, situaţia litigiului privind grăniţuirea stă cu totul altfel! Astfel, declară Georgescu, câştigarea procesului privind grăniţuirea aduce pe teritoriul comunei Limanu jumătate din suprafaţa Şantierului naval DMHI şi, implicit, taxele aferente acestei suprafeţe. „Degeaba încearcă ei să minimalizeze situaţia, am câştigat jumătate din şantier, nu doar doc uscat, aşa cum am văzut că declară ei”, a precizat, pentru „Replica”, Georgescu. În plus, spune edilul din Limanu, conform noilor limite territorial-administrative, intră pe raza localităţii Limanu şi depozitul de combustibil. Una peste alta, conform socotelilor lui Georgescu, DMHI ar urma să achite, de acum înainte, taxe de 2,5 milioane de lei pe an comunei Limanu. Amintim că acum două zile, la aflarea verdictului, reprezentanţii Primăriei Mangalia au dat asigurări că nu s-a pierdut din suprafaţa pe care funcţionează şantierul. În schimb, consilierii care îi fac opoziţie primarului Mangalieispun acelaşi lucru ca şi din primarul Limanu, solicitând demisia celor responsabili pentru acest eşec în instanţă! Cristian Radu a revenit, ieri, cu precizări, susţinând, în continuare, că nu s-a piredut şantierul! „Iniţial, comuna Limanu a cerut în instanţă toată suprafaţa de teren pe care este amplasat Şantierul Naval, însă noi ne-am apărat, încercând să dovedim că întreaga incintă a DMHI aparţine municipiului Mangalia”, a explicat Cristian Radu. În baza apărărilor celor două Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT), instanţele de judecată au atribuit, irevocabil, comunei Limanu, 23,5 ha pe care se află o hală şi un doc reparaţii nave, precum şi 9,5 ha de teren aparţinând domeniului public al statului, mai arată edilul. „Restul suprafeţei în litigiu, pe care se află Şantierul Naval, dar şi docurile, a rămas, ca şi până acum, pe teritoriul Mangaliei”, a mai spus Radu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367