REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SCANDAL la Mereni: primarul vrea să dizolve consiliul, viceprimarul acuză JAF din banii publici

SCANDAL la Mereni: primarul vrea să dizolve consiliul, viceprimarul acuză JAF din banii publici

Replica API 12 octombrie 2016 | 16:26 622

Trotuare „pe bucăţele”

Trotuare „pe bucăţele”

Scandal în comuna Mereni între viceprimarul Vasile Simonca (PMP) şi actualul primar Gârea Silviu Florentin (PSD). Instalat în funcţie acum 3 luni de zile, primarul s-a ales în spate cu un consiliu local, majoritar în opoziţie, format din membrii PNL şi un membru PMP. Dintre aceştia, reprezentantul PMP a fost ales viceprimar. Pe motiv de neprezentare nemotivată la şedinţele consiliului local, unde au fost convocaţi, Gârea a cerut dizolvarea CL Mereni, dosarul fiind pe rol, decizia urmând să fie luată înspre finele lunii noiembrie. De cealaltă parte, viceprimarul îl acuză pe edil că face jaf din banii publici !

Primarul din Mereni consideră că actualul consiliu local nu este interesat de binele comunităţii, nefiind apt şi calificat, pe când viceprimarul, Vasile Simonca, îl acuză pe primar că nu investeşte fără cap în proiectul de modernizare al comunei, prin construcţia de trotuare. Hotărârea de consiliu (privind trotuarul) există încă din 2009, pe când actualul primar se afla printre consilierii locali de atunci, însă proiectul nu a fost demarat până în 2016, din lipsa acută de fonduri. Actualul primar a găsit soluţia de a demara o parte din proiectul votat în 2009, iar prin acordarea contractului 3529/24.08.2016 unei firme din Amzacea, SC Novacel Anticov SRL, cumpărând metrul pătrat de trotuar cu 128 RON. Proiectul a fost împărţit în mai multe tronsoane, pentru a se putea lucra parţial drumurile din comună. În total, suprafaţa pe care se va turna trotuarul este de 3358 metri pătraţi, conform contractului, pentru suma totală de aproximativ 420.000 de lei, fără TVA. Din suma aceasta, a fost plătită o pătrime. Trotuarul ar trebui să aibă 15 cm de beton, pe care…nu îi are. Ieri, la faţa locului muncitorii nu au fost prezenţi, din cauza anunţului meteorologilor de vreme nefavorabilă, însă betonul a fost lăsată pe stradă. Pământul din cariera din apropiere formează baza trotuarului, peste care se adaugă o plasă, peste care se toarnă un strat de nu mai mult de 10 cm de beton. Doar marginea trotuarului respectă prevederile contractuale, de a avea 13 cm, pentru a forma o înclinaţie aşa încât să nu se strângă apa de ploaie. În schimb, un alt obiect al contractului este lăţimea trotuarului, care ar trebui să aibă 1.5 m, însă în majoritatea zonelor, lăţimea este de aproximativ 1.15-1.25 cm, existând zone multiple unde trotuarul înconjoară copacii sau stâlpii de iluminat. Persoanele care merg pe trotuar, ar trebui să sară şanţul şi să ocolească trotuarul pentru a putea merge. Primarul consideră că vinovaţi nu sunt muncitorii, ci oamenii care au ieşit cu gardul până în stradă, întrucât fosta administraţie le-ar fi permis aşa ceva. Totuși, primarul se „spală pe mâini” de orice vină în legătură cu acest proiect, pe care îl consideră reuşit, căci preţul de achiziţie al metrului pătrat este foarte bun, consideră el. Totuşi, nu există, momentan, fonduri să se termine proiectul, însă cu siguranţă va găsi soluţii, spune Gârea. De cealaltă parte, „opoziţia” primarului susţine că lucrările reprezintă „jaf” din banul public şi că la lucrări sunt aduşi oameni fără contract de muncă, ba chiar şi minori!

Vom reveni cu detalii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218