REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDAL la Şcoala nr. 29: părinţii ameninţă cu plângere PENALĂ pentru abuz în serviciu

SCANDAL la Şcoala nr. 29: părinţii ameninţă cu plângere PENALĂ pentru abuz în serviciu

Replica API 8 septembrie 2016 | 13:12 1097

De necrezut!

De necrezut!

La Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa a izbucnit un scandal între părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ, după repartizarea profesorilor şi a claselor în care vor învăţa elevii în anul şcolar 2016 - 2017. Un părinte nemulţumit de actuala situaţie a afirmat că în acea şcoală se întâmplă mai multe lucruri care nu sunt în regulă. Părinţii nu acceptă ca micuţii lor să înveţe în săli de curs de 20 mp, pline de mucegai şi cu varul căzut. În replică, directoarea instituţiei a afirmat că a întrunit Consiliul de Administraţie pentru a găsi o soluţie. Cu toate acestea, părinţii nu se lasă şi ameninţă că vor face plângere la Parchet pentru abuz în serviciu.

Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasa I ai Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanţa au mers miercuri, 7 august, a.c., la unitatea de învăţământ, nemulţumiţi de sala de clasă în care vor învăţa copiii şi de faptul că învăţătoarea a fost schimbată. „Începem anul şcolar 2016 cu un număr de copii clasa I ce nu sunt arondaţi acestei şcolii. Numărul mare de copii a dus la suplimentarea cadrelor didactice cu personal detaşat -nu este titular pe post ceea ce înseamnă că vor există clase ce nu vor parcurge cei patru ani de şcoală cu acelaşi dascăl. Noi deja ne aflăm în această situaţie pentru că urmare a interesului dnei învăţătoare Cojocaru Iuliana de a soluţiona problemele de anul trecut această a fost detaşată la 30 de kilometri de şcoală noastră şi de domiciuliu primind în schimb un nou dascăl din judeţul Ialomiţa.Acest nou dascăl ne-a înştiinţat că va rămâne un an în şcoală urmând că la anul să avem un nou dascăl. Şi dacă acest lucru nu era suficient şcoala ne-a pregătit o nouă surpriză şi anume clasa noastră a primit cea mai ponosită clasă de curs a şcolii unde mirosul greu de mucegai şi varul sărit de pe pereţi cumulat cu un spaţiu de 20 mp la un număr de 28 de copiii nu respectă deciziile Curţii Europene pentru Drepturile Omului”, a afirmat Lucian. S. Părintele a mai specificat că acestă situaţie nu este normală şi de aceea el şi alţi părinţi s-au adresat conducerii şcolii. „În calitate de părinte al unui copil al clasei pregătitoare "E" (promoţia 2015-2016) am fost nevoit să aduc la cunoştinţa şcolii şi a inspectoratului o serie de fapte de violenţă ce s-au manifestat la nivelul clasei noastre în speranţa redresării situaţiei. La acest demers au participat şi ceilalţi părinţi fiind semnată o solicitare scrisă către Inspectoratul Judeţean Şcolar Constanţa. Acestei iniţiative reprezentanţii şcolii şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au răspuns pasiv încercând să minimizeze situaţia gravă ce se petrecea la ore şi mai mult decât atât au recurs la transferul unor copiii de la această clasa la alte clase din şcoală urmărind să minimizeze numărul părinţilor nemulţumiţi de starea de fapt. Am atras de asemenea atenţia directorului unităţi că atât la clasa noastră cât şi la alte clase din şcoală au fost încadraţi copiii ce nu respectă principiul repartizării din punct de vedere al domiciliului /reşedinţei în anul şcolar 2015-2016 încălcându-se astfel în mod flagrant prevederile legale în vigoare şi dreptul copiilor arondaţi acestei şcoli de a desfăşura un act educative de calitate”, a mai afirmat părintele.

Iată ce spune directoarea școlii

Conducerea instutuției afirmă că nu este de vină unitatea școlară cu nimic. „În legătură cu reclamația că s-a schimbat cadrul didactic vă spun că încadrarea cadrelor didactice nu depinde de unitatea de învățământ, ci de Inspectoratul Școlar. Acest cadru didactic a fost titular, iar anul trecut și-a luat detașare. Nefiind titulara unității noastre școlare anul acesta a plecat, însă, repet nu este vina unității noastre școlare. Vizavi de mutatul copiilor din clasă, părinții nu au de ce să fie nemulțumiți. La parter au venit cei de clasă pregătitoare, cum au fost și copiii dumnealor anul trecut. Este vorba despre o rotație care se face de la an la an mai mult sau mai puțin. Anul acesta în funcție de efectivul de elevi ni s-a alocat o clasă la laboratorul de educație tehnologică. Am convocat Consiliul de Administrație pentru a discuta acestă problemă și vom găsi o soluție optimă pentru a zugrăvi acea sală de clasă”, a declarat pentru Replica de Constanța, Ecaterina Badea, directoarea Școlii nr.29 „Mihai Viteazul”.

Părinții merg la Parchet să facă plângere

După ce au văzut răspunsul conducerii instituției, părinții sunt în continuare nemulțumiți și spun că nu se vor opri aici. „Indiferent dacă vor zugravi sau nu acea clasa nu ne vom lasă copiii să studieze acolo. După orice operaţiune de zugrăvire trebuie să treacă un termen pentru aerisirea spaţiului de minim două săptămâni, iar şcoala începe luni. În plus nu putem acceptă că patru clase să studieze în clase cu suprafaţă de 40 mp, iar noi să studiem într o încăpere de 20 mp. Este discriminare şi vom face plângere la parchet pentru abuz în serviciu”, a declarat pentru Replica, Lucian. S.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367