REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCANDAL la Valu lui Traian: mama unei eleve s-a luat la ceartă cu directoarea şcolii din pricina uniformei

SCANDAL la Valu lui Traian: mama unei eleve s-a luat la ceartă cu directoarea şcolii din pricina uniformei

Replica API 13 octombrie 2015 | 14:26 1007

Copila a fost trimisă se schimbe

Copila a fost trimisă se schimbe

Spiritele s-au încins la Valu lui Traian! Mama unei eleve în vârstă de 11 ani a mers val-vârtej la şcoala unde aceasta învăţa şi a iscat un scandal monstru. Femeia s-a luat la ceartă cu directorul unităţii de învăţământ, pe motiv că acesta i-a trimis copilul acasă pentru a-şi lua uniforma. În timp ce mama minorei susţine că nu i se pare un comportament normal întrucât copilul putea păţi ceva pe drum, directorul susţine că s-a simţit sfidat!

Totul s-a petrecut pe 8 octombrie anul curent, la ora de biologie, susţinută de directorul Şcolii Gimnaziale “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian, respectiv Elena Preda. Din câte se pare, o elevă în vârstă de 11 ani a venit la cursuri cu o fustă care nu făcea parte din uniformă, motiv pentru care cadrul didactic a decis s-o trimită acasă pentru a se schimba. Însă, la întoarcere, minora a venit cu mama de mână, care a intrat în sala de curs şi a început să se certe, filmând în acelaşi timp. Ulterior, tatăl copilei a mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi a făcut o sesizare, fiind demarată o anchetă. Părinţii susţin că nu li se parte un comportament normal din partea cadrelor didactice să trimită un copil acasă în timpul orelor de curs pentru că acesta poate păţi ceva pe drum, un accident sau poate fi răpit. De cealaltă parte, directoarea Elena Preda a precizat că lucrurile au stat cu totul altfel. “Nu este pentru prima oară când această elevă nu a respectat prevederile regulamentului şcolar privind accesul în şcoală. A venit în mai multe rânduri fără a purta uniforma în mod corespunzător. Pe 7 octombrie purta o fustă neagră cu flori albe aplicate şi cu o bluză albă cu buline albastre şi roşii şi o bentiţă cu o floare mare colorată, în condiţiile în care uniforma prevede o fustă neagră, simplă, şi cămaşă albă. I-a atras atenţia şi i-am spus ca a doua zi să nu se mai repete. I-am explicat că toţi elevii sunt egali şi că aşa prevede regulamentul. Pe 8 octombrie a venit cu o fustă albă cu buline negre. Atitudinea ei ostentativă la adresa mea şi la adresa colegilor ei m-a făcut să iau decizia de a o trimite acasă pentru a se schimba. Însă m-am informat unde locuieşte, şi cum are locuinţa foarte aproape, am decis să fac acest lucru. I-am spus să aibă grijă când traversează drumul comunal, care nu este intens circulat, iar la calea ferată să meargă pe pasarelă”, a declarat, pentru “Replica”, Elena Preda, directorul unităţii de învăţământ.

SCANDAL la ora de biologie: mama copilei s-a enervat!

După circa 15 minute, pe 8 octombrie, la ora 13.58, copila a revenit la şcoală dar cu mama. În acel moment a izbucnit scandalul. “Deşi poarta elevilor era încuiată, pentru protecţia lor, şi nu avea acces decât eleva, mama nu a ţinut cont de regulament şi a dat buzna în şcoală. A venit în laboratorul unde îmi desfăşuram ora cu copiii, nu şi-a anunţat prezenţa, a deschis uşa şi a început să mă facă în toate felurile şi m-a şi filmat. Am rugat-o să se calmeze, degeaba, nu am putut să mă înţeleg cu doamna. Am ridicat şi eu tonul şi i-am spus că fusta nu este neagră şi am rugat-o să iasă afară. Pe hol a continuat să mă facă proastă, tâmpită, să mă duc la… A vorbit atât de tare şi urât încât a deranjat toate orele de la parter. Dacă avea o problemă, putea veni şi discuta amiabil cu mine. Potrivit unui articol din lege, copilul poate părăsi unitatea şcolară cu acordul nostru, iar eu am decis să fac acest lucru pentru că la mijloc a fost vorba de sfidare. Toţi elevii trebuie să poarte uniformă pentru că sunt egali, pentru că aşa prevede regulamentul. Mi-a spus că putea păţi ceva copilul, că putea fi furat. Dar eu am instruit acel copil. Iar dacă avea o problemă vizavi de situaţie putea să vină şi să discute amiabil. Nu a fost aşa, a intrat în mod abuziv şi m-a jignit într-un mod crunt”, a mai spus Elena Preda. Ulterior, tatăl elevei a mers la ISJ şi a depus o plângere, inspectorii şcolari declanşând o anchetă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614