REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SCANDAL. Mamaia nu are regulament de funcţionare pentru unităţile de alimentaţie publică!

SCANDAL. Mamaia nu are regulament de funcţionare pentru unităţile de alimentaţie publică!

Replica API 26 martie 2016 | 01:04 263

Hotelierii au părăsit sala de dezbatere

Hotelierii au părăsit sala de dezbatere

Sursa foto: litoralulromanesc.ro

Agenţii economici şi hotelierii din staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă s-au încăierat la dezbaterea privind regulamentul de avizare şi funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică din noul sezon estival! Vineri, 25 martie a.c., ar fi trebuit să fie ultima întâlnire dintre operatori şi administraţia locală. Şi tot vineri ar fi trebuit să se aprobe noul regulament. Acest lucru nu s-a întâmplat. Ba, din contră. Discuţiile au luat o altă întorsătură, ba chiar s-a ajuns la un schimb dur de replici.

„Dorim închiderea hotelurilor. Vi se pare hilar?“, a spus un administrator de magazin, către hotelieri. Lucru care l-a deranjat la culme pe Nicolae Bucovală, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc. Vizibil supărat, Bucovală a părăsit sala şi i-a îndrumat şi pehotelieri s-o facă. Aşa că, reprezentanţii primăriei s-au văzut în faţa unei săli aproape goală. Viceprimarul Costin Răsăuţeanu s-a arătat deranjat de atitudinea hotelierilor, în timp ce Mircea Dobre, celălalt viceprimar, i-a urecheat pe agenţii economici.

Vineri, în staţiunea Mamaia, a avut loc o nouă întrunire între agenţii economici şi hotelierii care desfăşoară activităţi de turism în Mamaia şi Satul de Vacanţă. La întâlnire trebuia să fie aprobat regulamentul pe care trebuie să-l respecte aceştia în perioada următorului sezon estival. La dezbateri urma să participe şi primarul interimar Decebal Făgădău, însă, acesta nu a fost prezent, şedinţa fiind condusă de cei doi viceprimari: Costin Răsăuţeanu şi Mircea Dobre.

Principalul subiect dezbătut a fost prezenţa managzinelor în staţiune. În timp ce proprietarii de restaurante, dar şi cei de hoteluri, cer diminuarea numărului de magazine la patru, proprietarii magazinelor spun că ceea ce solicită operatorii este un lucru discriminatoriu şi inacceptabil. „Nu vindem droguri, nu vindem etnobotanice, vindem produse legale. Nu este legal să ne fie interzis accesul. Şi noi dorim închiderea hotelurilor. Vi se pare hilar?”, a întrebat ironic un agent economic, administrator de magazin.

„Dacă dumneavoastră, domnilor, doriţi ca noi, hotelierii, să ne retragem, atunci le propun colegilor mei, vorbim cu toţi tour operatorii şi nu mai aducem un turist în staţiunea Mamaia. S-a propus nu desfiinţarea magazinelor, ci optimizarea. Numai eu şi colegii mei ştiu cât investim ca să deschidem, vara, un hotel! Vorbim de 150.000 euro pe activitate sezonieră. Dumneavostră aţi recurs la jigniri, ne-aţi propus să plecăm din staţiunea Mamaia.

Permiteţi-mi, domnule viceprimar, cu asentimnentul colegilor mei, ne vom retrage de la discuţii şi vom accepta orice regulament“, a spus Bucovală către administratorii de magazine, după care a părăsit sala. Hotelierii l-au urmat, în aplauze! Aşa că reprezentanţii primăriei s-au văzut în faţa unei săli aproape goală, în ciuda insistenţelor celor doi viceprimari de a-i convinge pe operatori să revină în sală. Nu este în regulă“, a spus Răsăuţeanu. „E normal ca lumea să se simtă jignită. Îmi pare rău că aţi stricat o discuţie care era absolut necesară. V-aş ruga să ne comportăm în limita colegialităţii. Nu e corect să ne aruncăm vorbe urâte“, a spus Mircea Dobre.

„Mamaia era o grădină, era o plăcere, o bucurie. Acum te poţi plimba liniştit, fără să ne temem că suntem loviţi de maşină, de la Albatros la Rex. Eu am cerut diminuarea magazinelor cu cât e necesar. N-am cerut să se închidă aceste spaţii. Dacă nu, să ne micşoreze nouă taxele şi la revedere, nu mai avem obligaţii. În jur de 150.000 euro costă cam toate obligaţiile noastre. Mamaia nu e un târg de vară, ci o staţiune de odihnă“, a spus Carmen Aldea, la ieşirea din sală.

Viceprimarul Costin Răsăuţeanu a declarat că este dezamăgit şi că nu se aştepta la reacţia lui Nicolae Bucovală. În concluzie, regulamentul nu a fost aprobat, viceprimarul Răsăuţeanu precizând că urmează să discute cu primeraul interimar, Decebal Făgădău, despre ceea ce s-a înbtâmplat la întâlnire. Ba chiar ia în calcul posibilitatea de a nu mai organiza o altă dezbatere publică în vederea stabilirii prevederilor regulamentului de funcţionare a staţiunii Mamaia, pentru că nu are cu cine.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614