REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Scandalul construcţiilor ilegale de la Mangalia prinde conturul răzbunării politice

Scandalul construcţiilor ilegale de la Mangalia prinde conturul răzbunării politice

Replica API 8 septembrie 2014 | 00:00 771

Văduva fostului consilier Maftei: "Vişa mă hărţuieşte!"

Văduva fostului consilier Maftei: "Vişa mă hărţuieşte!"

La Mangalia, aproape ca la nebuni. Un mangaliot, dedicat cauzei comunităţii, a ajuns la limita răbdării cu solicitările şi plângerile pe bandă rulantă adresate împotriva unei construcţii ilegale din localitate. Fostul consilier Lucian Vişa este cunoscut de autorităţile locale din Mangalia pentru gălăgia constantă de care nu se dezice şi de plângerile în cauză.

"În luna mai vă semnalam că pe strada Vasile Pârvan nr. 14 se construieşte ilegal. Am semnalat acest lucru şi în scris administraţiei locale. Demersul meu a fost tratat la mişto de administraţia locală, care îmi dă un răspuns abia după o anchetă a ISC Constanţa (Inspectoratul de Stat în Construcţii) cerută tot de mine. Lucrarea continuă apoi într-un ritm şi mai alert şi e gata. Aşteaptă sezoniştii. Răspunsul dat de ISC Constanţa e memorabil. Ei îmi spun suav că n-au autoritate în acest domeniu şi că primăria se ocupă", este strigătul lui Vişa. De la primarul Mangaliei, Cristian Radu, aflăm că respectiva clădire este, într-adevăr, ilegală şi că, de asemenea, există mai multe plângeri. Cam aici se opresc punctele comune între Vişa şi Radu. Edilul susţine că nici vorbă de sezonişti, întrucât clădirea respectivă nu este finalizată. "Au fost verificări din partea inspectorilor Inspectoratului de Stat în Construcţii, într-adevăr, este vorba de o construcţie ilegală. Cel care a construit-o a decedat anul acesta, mi se pare că în luna martie sau aprilie. Este şi o plângere penală pe acest subiect de către cei de la Poliţia Locală. (...) Mda, bine, în Mangalia este raiul construcţiilor ilegale! Da, nu exagerez când vă spun acest lucru, vechile administraţii locale le spuneau cetăţenilor: "construiţi şi după aceea facem autorizaţie". Avem sute de construcţii, reţineţi: sute, fără autorizaţii de construire în Mangalia, făcute în perioada 2003, 2004, 2005, 2006. (...) Pentru câteva voturi, Mangalia a fost raiul lucrurilor ilegale. Orice, pentru un vot, ne vindeam şi sufletul, numai să ne voteze, sperând că, după aceea, îi votau pe acei oameni pentru tot felul de panseluţe, de lucrări fictive", a declarat Radu, pentru "Replica". Afirmaţiile edilului au stârnit reacţia proprietarilor construcţiei respective. Augustina Graţiela Maftei susţine că nici vorbă de promisiuni electorale. Etajul superior al casei a ars în urmă cu mai mulţi ani, iar femeia a luat decizia de reconstrucţie. Din acest moment, divergenţele dintre familiile Vişa şi Maftei au intrat din nou pe tărâm politic.

Graţiela Maftei: Şi cumnatul lui Vişa are o construcţie ilegală!

"Eu n-am nici o treabă cu nici un vot. Soţul meu a murit (Florin Maftei - n.r.). Eu nu am nici o treabă nici cu unul, nici cu altul (Cristian Radu şi Lucian Vişa - n.r.), eu îmi văd de ale mele. Casa a avut etaj şi a ars cu ani în urmă. Noi am reconstruit etajul. Nu am făcut rău nimănui, nu am nici o treabă cu politica şi, vă daţi seam, în doi ani de zile mi-au decedat şi fratele şi soţul. Eu îmi plâng necazul şi amarul meu, nu am treabă cu politica lor şi mă stresează de când a murit soţul, într-una mă stresează (plânge). Mi-au făcut numai reclamaţii, peste tot şi cu firma şi cu casa, eu nu ştiu ce vreau omul ăsta de la mine (Lucian Vişa - n.r.)! Nu este uşor pentru mine, nu ştiu ce vrea, de ce mă hărţuieşte în halul ăsta. Nici nu-l cunosc pe domnul Vişa, dar aici lângă noi stă cumnatul lui, chiar gard în gard cu noi. A avut ce-a avut înainte cu soţul şi acum se răzbună pe mine. Eu nu ştiu de ce se răzbună. Întâi să vină (Vişa - n.r.) la cumnatul lui să vadă în spate, o prelungire, o construcţie tot ilegală şi are geamurile în curtea mea! Am zis că aşa poate se potolesc şi mă lasă în pace. Asta e deja hărţuire, nu ştiu ce să fac. Eu nu am nimic politic, nu fac politică, am grijă de copiii mei", a declarat Graţiela Maftei, pentru "Replica". Mai mult, femeia susţine că este constant monitorizată de cumnatul fostului consilier, Vişa, obicei preluat ca "moştenire" de acesta de la bunica sa. "Soţul meu făcea politică şi ei erau în partide diferite. A avut un proces până să moară, cu o lună înainte s-a soluţionat şi a câştigat soţul meu şi, probabil, el de-asta i-ar fi purtat ranchiună soţului meu, iar acum, dacă el nu mai e, se războieşte cu mine. Soţul meu a fost în nu ştiu ce partid (Partidul Naţional Democrat Creştin - n.r.), aşa, dup-aia a trecut în PNL. Bunica cumnatului lui Vişa tot aşa, tot timpul ne-au făcut şicane, vai de capul nostru. Am zis că dacă vin ăştia mai tineri, se mai liniştesc apele, dar văd că tot nu... Ăsta (cumnatul - n.r.) s-a urcat şi pe casă la mine! I-am lăsat în pace, să vină, să vadă, mă pândeşte peste tot. Stă toată noaptea după gard şi dacă-l vezi zici că e strigoi. El vrea să vadă ce fac. Nu pot să-mi dau seama, oamenii ăştia m-au disperat pe mine. Nu mai zic de plângeri şi neplângeri, pe societate şi pe nesocietate şi pe toate alea. Într-adevăr, am făcut acum, dar am zis să am unde să stau cu mama şi cu copiii mei şi apoi să fac actele. Oricum, trebuie să fac actele, dar dacă omul nu ştiu ce vrea de la mine, nu pot să-mi dau seama... Dacă el ar fi fost curat, să arunce cu piatra. Nu am dat în cap la nimeni, n-am făcut rău nimănui. Era mai bine să stau cu boarfele în faţa primăriei şi să fiu vai de capul meu? Atunci, probabil se bucurau. Dar, de ce n-au venit atunci când a ars casa, să zică dom'le, cu ce ajutăm? Dacă tot îi interesează aşa", a concluzionat Graţiela Maftei, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218