REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCORMONITORII nu vor mai avea ce căuta la platformele de gunoi! Vor fi păzite și monitorizate video

SCORMONITORII nu vor mai avea ce căuta la platformele de gunoi! Vor fi păzite și monitorizate video

Replica API 24 martie 2017 | 11:56 885

Platformele de gunoi din orașul Constanța nu arată așa cum ar trebui. Porțile de acces sunt tot timpul deschise, iar containerele sunt vizitate mereu de țiganii care colectează resturi. Pentru a nu mai avea astfel de situații municipalitatea a inițiat o procedură de consultare a pieței, pentru achiziția serviciului de întreținere a platformelor de deșeuri. Astfel, se solicită oferte financiare în vederea achiziției serviciilor de: spălare, vidanjare, dezinfecție, dezinsecție, deratizare, îndepărtat zăpada, combatere manual polei, pază umană/monitorizare video a platformelor de deșeuri, precum și lucrărilor de întreținere a integrității construcțiilor prin lucrări de reparații curente. În Constanța, există 389 de platforme de gunoi, care trebuie spălate, vidanjate, dezinfectate, deratizate, zugrăvite și întreținute permanent. Pentru fiecare din aceste operațiuni, Primăria solicită oferte de preț, pentru ca apoi să demareze achiziția propriu-zisă a respectivelor servicii, care pot fi trasmise până la data de 26.03.2017.

Iată ce trebuie să facă prestatorul

Prestatorul se obligă ca, în baza contractelor subsecvente acordului cadru încheiat cu beneficiarul, să presteze serviciul de Întreținere platforme de deșeuri menajere din municipiul Constanţa prin operaţiunile de: spălare a suprafeței platformelor (interior, exterior) pentru deșeuri care se va efectua manual, cu furtunul de la autocisternă cu jet de apă produs de instalația cu care este dotată autovidanja prevăzută cu instalație de presiune; vidanjare din rigola platformelor de deseuri menajere pentru eliminarea substantelor lichide provenite din masa de deşeuri menajere cât şi a apelor uzate rezultate în urma spălarii platformelor; dezinfecția dotărilor platformelor se desfășoară după spălare și vidanjare, conform graficului, cu produse dezinfectante prin pulverizarea cu aparatură adecvată în interiorul platformelor și pe containere; dezinsecția dotărilor platformelor este acţiunea de prevenire şi combatere a antropodelor care transmit diferiţi agenţi patogeni, evitând apariţia îmbolnăvirii la om şi crearea de disconfort prin aplicarea de substanțe, în containere și în rigola care colectează scurgerile reziduale din containere, precum și pe pereții interiori ai platformei; deratizarea platformelor se va efectua prin aplicarea de substanțe raticide în scopul prevenirii și combaterii rozătoarelor (șoareci, șobolani); îndepărtat manual zăpada și gheața - activitate specifică în sezonul de iarnă de îndepărtare a zăpezii şi curăţatul de gheaţă pentru asigurarea circulației persoanelor care aduc deșeuri la platforme și a operatorilor care colectează deșeurile menajere din containerele situate în platforme.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au ajuns gunoaiele pazite si monitorizate? cata hotie sa suporte prostimea constantei? de la inceput a fost o procarie, erau bune ghenele ecologice dar a venit hotia cu ziditul si construitul scarilor sa iti arunci gunoiul cata imecilitate. si acum scot banii pe alta smecherie si anume monitorizarea gunoaielor. suntem niste tampiti condusi de hoti
1
0
Primare ai toate tiglele acasa ? Cum plm sa arunci cu banii in paza si spalat ? Nu mai bine la faci subterane ? Dar probabil ca mai sunt niste bani de supt...
4
0
Constanta a devenit o adunatura de prostituate pe nume Georgiana care e din Vaslui
3
1
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367