REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Se cere încă o dată avizul de mediu pentru construirea ansamblului rezidenţial din zona Trocadero

Se cere încă o dată avizul de mediu pentru construirea ansamblului rezidenţial din zona Trocadero

Replica API 25 mai 2017 | 00:04 774

foto: zona Trocadero

Un nou ansamblu rezidenția se va ridica la intersecția străzilor Barbu Ștefănescu Delavrancea și Salcâmilor. Firma DDN Global dorește să construiască două tronsoane de blocuri, cu apartamente la etaje și spații comerciale la parter. Recent, societatea a depus din nou la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu în vederea obținerii autorizației. Precizăm că primul memoriu a fost depus în luna februarie 2017, însă se pare că nu a fost acceptat.

Potrivit documentelor depuse în atenţia autorităţilor, DDN Global deține un teren de 4.135 mp la interescția străzilor B.Șt. Delavrancea și Salcâmilor, în cartierul Coiciu, teren format prin alipirea mai multor loturi și care apaține soților Niculae și Gabriela Dușu. În zonele învecinate clădirile sunt aşezate în general pe aliniament la strada Salcamilor şi strada Barbu Şt. Delavrancea, celelalte clădiri fiind retrase cu distanţe între cca 1...7m. Regimul de înălţime este variat P, P+M, P+1, P+1+M, P+2, P+4 etc. La cca.100 m sud de amplasament, complexul Trocaderu, cu regim de inaltime P+6-P+8. Actualmente pe teren existã 2 construcţii-C2 cu o suprafaţă construită de 208 mp şi C3 cu o suprafaţă construită de 186 mp având funcţiunea de birouri şi anexă care nu sunt în stare de funcţionare şi care urmează a fi desfiinţate în vederea construirii noului ansamblu. Construcţiile aflate în momentul de faţã pe amplasament nu au valoare arhitecturalã sau de alt fel. Clãdirile nu au mai fost folosite în ultima vreme neaflându-se într-o stare bună. În vederea realizãrii investiţiei propuse este necesarã desfiinţarea în întregime a acestor clãdiri. A fost obţinut Certificatul de Urbanism nr. 2860/28.09.2016 pentru desfiinţare şi este în curs de elaborare Documentaţia Tehnică pentru Autorizaţia de Desfiinţare. În prezenta documentaţie se propune realizarea unui ansamblu care va fi format din 2 tronsoane de locuinţe cu spaţiu comercial la parter şi un corp parter-spaţiu comercial care vor funcţiona integrat. În ceea ce privește spațiile verzi din totalul de 1.475,6 mp propus, 441 mp reprezintă dale înierbate, restul fiind amenajări pe terase. De asemenea, se propune plantarea a cel puțin 20 de arbori. Firma constănţeană DDN Global SRL, la care unic asociat este Nicolae Duşu, a fost creată în anul 2007, cu obiect de activitate inchirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba pana si un copil cand se joaca jocuri sim city ,sau jocuri de construit de strategie construieste mai fumos si logic dar acolo nu se da spaga si nu sunt caini maidanezi sau tigani pe strada care vor sa te jecmaneasca la orice pas nici taximetristi penali .Constanta a ajuns o parcela tiganeasca locuita de oameni primitivi cu carute si de caini maidanezi care plimba cetatenii atunci cand au chef sa se cace.
3
1
De cand e lumea asta in orice oras dezvoltarea se face spre periferii la marginile oraselor. Nu in inima orasului unde gasesti o pata de verdeata. Au trecut atatia ani si nu se schimba nimic.
1
1
Ba in orasul asta ne mananca sobolanii,cainii ,respiram ca pula-n chiloti de poluat ce e aerul in comuna asta moldoveneasco-tiganeasca pe care voi o numiti Constanta! Blocuri care mai de care mai urate cu izolatii de haptespe feluri iar cand ploua parca arata ca Cernobal . Locuri de joaca pentru copii pentru javrele cu catei care se duc in fiecare zi sa se caca cateii lor la leagane .Noroc cu carutele cu cai sau magari de la tigani care iti aduc aminte ca noi suntem la nivel cu comunele albaneze din anii 60 ,invesstitii imobiliare ca anri coanda sa se tot faca ,ai pa
6
1
Imbecilii astia nu se potolosc pana nu sufoca orasul! De ce le dati voie sa construiasca in inima orasului?!? Unde o sa parcheze peste 100 de masini pe stradutele din zona?!? Nimeni nu mai gandeste in primaria aia?!? Cum sa ridici cladiri cu mai multe etaje intr-un cartier de case?!? De ce distrugeti orasul? De ce va bateti joc de sanatatea noastra? Criminalilor!!!
4
1
Doar 441 mp de spatiu verde , pardon dale betonate....... , huaaaa jos cu agentia de mediu si primaria , deci doar 25% spatiu verde .... ciudat trebuie cercetat
2
1
se apuca mikidonii de o noua,,afacere,,?pai daca exista pelicani sa cumpere,cum sa nu?
2
2
Propun sa primeasca autorizatie doar daca asigura si 100 locuri de parcare. Deoarece la Celco in fata nu ai loc sa treci de tirurile care blocheaza str Industriala. Si oricum vor fi facute cu cele mai proaste material pentru pelicani. Sau credeti ca BCA-ul de la Celco este cel mai bun. Masurati-l cand il primiti si lasati-l o saptamana la uscat.
5
1
Si puscarie cine face?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218