REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Se construieşte o fermă avicolă la Mihail Kogălniceanu

Se construieşte o fermă avicolă la Mihail Kogălniceanu

Replica API 25 mai 2017 | 00:00 701

Firma S.C. Avipar Avicola M.K. S.R.L intenţionează să construiască o fermă avicola în localitatea Mihail Kogălniceanu, însă pentru asta are nevoie de avizul de mediu. În acest sens, beneficiarul a depus un memoriu de prezentare la Agenţia pentru Protecţia Mediului cu titlul “Plan urbanistic zonal construire fermă avicola pentru pui de carne“. Investiţia propusă vizează construcţia a 2 hale metalice cu funcţiunea de hale adăpost, creştere păsări, cu închideri perimetrale din panouri termoizolante. Hala va fi compartimentată astfel:spaţiu creşterea puilor de carne, suprafaţă totală 1120 mp şi spaţiu tehnic 39,96mp .

Adăpostul va fi utilat cu echipamente tehnologice performanţe, care asigura conformitatea cu standardele de bunăstare şi cele de mediu. Suprafaţă construită este de 150 mp, regim de ȋnălţime –parter. Deşi mulţi şi-ar pune întrebarea de ce mai este încă nevoie de investiţii în ferme de creştere a puilor de carne, necesitatea lor derivă chiar din datele satistice ale ultimilor ani. Alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi indicatori ai nivelului de trăi al unei naţiuni.

Urmărind datele statistice la nivelul Europei, în ultimii 10 de ani, consumul de carne a crescut cu 55 -60%. Şi la nivelul ţării noastre se manifestă o tendinţa clară de creştere a consumului de carne, după ce, până în urmă cu 2-3 ani s-a înregistrat o scădere semnificativă datorată scăderii puterii de cumpărare. În ultimii 2 ani situaţia s-a schimbat, datorită, printre altele, unor măsuri guvernamentale, consumul anual de carne pentru fiecare român fiind de cca 65 -70 kg, potrivit asociaţiilor din domeniu.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primaria nu ar trerebui sa dea aviz de constructie ginditiva la consecinte pentru aeroport cind va mirosi a excremente de pui in aeroport e ca la nebuni la noi cu spaga primarul da avize nu e ok e de sesizat si mediu mai vreti si turisti in zona.
0
0
Este inbucurator ori de cate ori treceam pe langa fosta ferma avicola din MKogalniceanu aplasata pe drumul national emblema localitatii aveam un gol in suflet ...achizitionata de invetiroti italieni si lasata de izbeliste acum ruine nici macar nu au bunul sit sa darame ruinile si sa puna gazon ...contractele de vanzare de la fps catre incestitori aveau niste clauze cu privire la forta de munca la investitii pe termen ...oare le-a urmarit cineva ??? tara s-a distrus astfel poate nu este tarziu sa o luam de la capat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218