REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Se rezolvă problema locurilor de parcare din Mamaia: au fost inaugurate lucrările la multietajata din zona Cazino

Se rezolvă problema locurilor de parcare din Mamaia: au fost inaugurate lucrările la multietajata din zona Cazino

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 303

Gratuită

Gratuită

Staţiunea Mamaia este în proces de "schimbare la faţă". Se amplasează pasarele pietonale tocmai pentru a fi fluidizat traficul, se reabilitează toată promenada şi, mai nou, au fost inaugurate şi lucrările la parcarea multietajată din zona Cazino. Evenimentul a avut loc vineri, 4 aprilie, culoare dând chiar edilul de la malul mării prin ţinuta sa excentrică: pantaloni roz şi pălărie. De asemenea, acesta a menţionat că, dacă i se va da voie ca lucrările să continue şi pe timpul sezonului estival, parcarea va fi gata mult mai repede.

S-a dat startul lucrărilor în ceea ce priveşte parcarea multietajată din zona Cazino a staţiunii Mamaia. Aceasta va avea 7 etaje şi terasă, cu o capacitate de 394 de locuri, va fi prevăzută cu sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuşi în dreptul intrării şi ieşirii din parcare, cu afişaj pe o tabletă electronică poziţionată deasupra intrării. Circulaţia autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar sensurile de circulaţie şi locurile de parcare vor fi marcate în pardoseală. Circulaţia pietonală se va face prin intermediul a trei scări amplasate fiecare pe colţurile clădirii şi a două lifturi de 8 persoane. Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro din fonduri europene. "Începem astăzi (vineri - n.r.) o altă lucrare de amploare în staţiunea Mamaia. Discutăm despre o parcare supraetajată, de P+7, construită pe fonduri europene, valoare aproximativă 3 milioane de euro. Vor fi realizate, cu aproximaţie, 400 de noi locuri de parcare, iar durata de execuţie este 14 luni în cazul în care nu trece şi iniţiativa legislativă prin care să putem permite şi lucrul pe timpul sezonului. Ca atare, dacă nu trece această iniţiativă legislativă, ea va fi gata undeva în timpul sezonului din anul următor. Dacă trece iniţiativa, va fi gata în 10 luni, ceea ce înseamnă că la anul pe vremea asta avem parcarea gata şi funcţională. Va fi pentru turişti gratuită. Cel puţin cinci ani este gratuită, după care vom vedea cum evoluează lucrurile", a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Locuri de parcare şi în zona falezei de promenadă

Însă, menţionăm că în staţiunea Mamaia se mai construiesc şi alte locuri de parcare. "În acelaşi timp, în staţiunea Mamaia se mai realizează, odată cu realizarea falezei, încă 1.000 de locuri de parcare pe faleza de promenadă şi lângă, unde e şi banda de biciclete şi mai lucrăm la încă aproximativ 400 de locuri de parcare în alte diverse zone din Mamaia. Asta ar însemna pentru anul acesta un plus de 1.400 de locuri de parcare. Sunt zone pe promenadă unde va fi voie cu autoturismele, cu locuri de parcare în pieptene", a mai precizat edilul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369