REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se schimbă regulile în Constanţa şi Mamaia pentru terase, vânzători ambulanţi şi cluburi

Se schimbă regulile în Constanţa şi Mamaia pentru terase, vânzători ambulanţi şi cluburi

Replica API 14 noiembrie 2016 | 00:02 421

Modificări lansate în dezbatere publică de Primărie

Modificări lansate în dezbatere publică de Primărie

La începutul acestui an au fost impuse noi reguli de desfăşurare a activităţilor comerciale în Constanţa şi în staţiunea Mamaia. Iată că acum, la finele anului, Primăria propune un nou regulament care să facă ordine în serviciile de piaţă. Acesta a intrat în dezbatere publică şi orice constănţean poate să propună modificări.

Potrivit regulamentului, în staţiunea Mamaia se vor impune condiţii speciale de desfăşurare a activităţilor comerciale. Astfel, orice beach bar de pe plajă trebuie să obţină în primul rând autorizaţie de la Apele Române, dar şi de la Primărie. De asemenea, în restaurante, la terase şi în baruri, muzica nu trebuie să depăşească nivelul de 75 dB pentru saloanele fără orchestră, respectiv 90 dB pentru cele cu orchestră, la interior şi doar 65 dB la exterior, la limita zonei funcţionale.

În staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, administraţia locală intenţionează să reglementeze foarte strict comercializarea de alimente, preparate din carne, lapte, ouă, produse de panificaţie sau patiserie. Asta înseamnă că nu se vor mai putea vinde la colţ de stradă produse gen şaorma, clătite, gogoşi, deoarece acestea se vor comercializa doar în structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică clasificate şi în unităţi specializate autorizate conform normelor sanitare şi sanitar-veterinare, impuse de legislaţia în vigoare.

Expoziţiile de haine, strict interzise

În Constanţa, expunerea obiectelor va fi permisă pe lungimea faţadei, dar numai pe o lăţime de cel mult 1,5 m. În staţiunea Mamaia rămâne interdicţia promovării de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, excepţie făcând articolele gonflabile, de plajă. Cei care nu vor respecta regulile care se impun vor suporta sancţiuni de la 1.000 la 2.500 de lei, în funcţie de gravitatea faptei şi culminează cu anularea autorizaţiei de funcţionare. De aplicarea acestui regulament se va ocupa Direcţia Poliţie Locală. Regulamentul va intra în vigoare cel mai probabil la anul, după ce va fi votat de Consiliul Local Municipal.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367