REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

A fost schimbat softul semafoarelor din Constanţa: mai mult verde pentru şoferi

A fost schimbat softul semafoarelor din Constanţa: mai mult verde pentru şoferi

Replica API 21 octombrie 2016 | 20:14 374

Provocări în trafic

Provocări în trafic

De-a lungul timpului, traficul în Constanţa a devenit o adevărată provocare pentru şoferii constănţeni. Asta din cauza mai multor factori, printre care modul în care funcţionează semafoarele, numărul benzilor de circulaţie, trecerile de pietoni, sensuri giratorii prost „croite” sau inexistente etc.

Semafoarele din Constanţa se modifică! Şoferi sau pietoni, toţi ne-am confrutat cu problema timpului de aşteptare la semafor. În unele intersecţii semafoarele ţin cu pietonii, în altele cu şoferii. Astfel, în urma unei sesizări cu privire la traficul infernal de la intersecţia semaforizată din zona Far Constanţa, reprezentanţii Confort Urban au decis să ia măsuri! Ieri, 20 octombrie a.c., reprezentanţii Confort Urban împreună cu Poliţia Locală Constanţa au făcut echipă bună în acest proiect de schimbare a softului semafoarelor de la Far. Timp de aproximativ două ore, în intervalul 10.00 - 12.30 de minute, un echipaj de poliţie a dirijat intersecţia, în timp ce lucrătorii Confort Urban au instalat noul soft. Este vorba despre o schimbare a timpului semafoarelor. „În urma acestei lucrări s-au produs modificări la semafoarele situate în intersecţia Far - Constanţa. Începând de acum, şoferii care circulă pe bulevarul 1 Mai, pe ambele sensuri, au timp de trecere de 33 de secunde, mai mare decât până acum, indiferent de direcţia de mers – înainte sau stânga. Totodată, cei care circulă pe strada Caraiman, vor avea şi ei la dispoziţie, ca timp de trecere, tot 33 de secunde”, au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Confort Urban. Nici pietonii nu au rămas cu acelaşi timp de trecere, aceştia având de acum încolo nu mai puţin de 24 de secunde pentru a traversa atât bulevardul 1 Mai, cât şi strada Caraiman din Constanţa. Reprezentanţii Confort Urban au în proiect şi semaforul din zona Republica din Constanţa. În scurt timp, culoarea verde a semaforului de pe bulevardul Ferdinand, zona Republica, va beneficia de un timp mai mare. Modificările vin în interesul şoferilor constănţeni, pentru o fluidizare a traficului în timpul orelor de vârf.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102