REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sebastian Ghiţă: "Banii ajunși la Microsoft au fost plătiți degeaba" de statul român, toate calculatoarele cumpărate de Guvern aveau deja licenţă

Sebastian Ghiţă: "Banii ajunși la Microsoft au fost plătiți degeaba" de statul român, toate calculatoarele cumpărate de Guvern aveau deja licenţă

Replica API 3 martie 2015 | 00:19 178

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, luni seară, la Realitatea TV, cu privire la contractul de închiriere de licențe Microsoft, că "este unul dintre cele mai păguboase pe care statul român le-a făcut vreodată", în contextul în care "banii ajunși la Microsoft au fost plătiți degeaba", toate calculatoarele cumpărate de Guvernul român fiind licențiate deja.

"În ceea ce priveste acest contract Microsoft, eu consider că este unul dintre cele mai păguboase pe care statul român le-a făcut vreodată. Consider că (...) sunt niște bani pe care compania Microsoft ni-i datorează. Toate calculatoarele erau licențiate deja. Cred că toată această sumă a fost plătită degeaba. Toți banii care au ajuns la Microsoft au fost plătiți degeaba, pentru că acei bani au mers pentru niște persoane sau servicii, pentru calculatoare pe care statul român le-a cumpărat, de-a lungul timpului, deja cu licență de la Microsoft. Multe falsuri s-au făcut în acest contract", a declarat Sebastian Ghiță.

"TeamNet niciodată nu a primit niciun ban de la Microsoft sau Fujitsu sau orice altă firmă și de aceea am și intrat pe telefon (...) Din ceea ce știu eu nu a existat nici o implicare a vreunei firme care vreodată a aparținut sau a fost membră a grupului Asesoft cu acest contract. TeamNet era o firmă parteneră Microsoft, dar prin TeamNet nu a trecut niciun ban. Haideți să vedem dacă acest contract există, daca s-a plătit vreun ban, pentru că senzația mea este că oamenii au facut tone de calcule pentru a justifica o hoție la adresa României. În zilele următoare, vom reuși să aducem hârtii, dovezi și documente care să arate cum acești bani au fost, pur și simplu, furați din România. Vreau să insist asupra faptului că toate calculatoarele cumpărate de Guvernul român aveau deja licență", a mai spus Sebastian Ghiță la Realitatea TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614