REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sechestru pe averea lui Nicuşor Constantinescu! Avocatul cere recuzarea judecătorului

Sechestru pe averea lui Nicuşor Constantinescu! Avocatul cere recuzarea judecătorului

Replica API 25 octombrie 2014 | 01:25 71

Solicitări

Solicitări

Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu a avut vineri termen în dosarul în care este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi. Avocatul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a cerut recuzarea magistratului care judecă dosarul, urmând ca cererea acestuia să fie soluţionată în perioada imediat următoare.

După şedinţa de judecată, presa centrală a furnizat informaţia potrivit căreia Tribunalul Bucureşti a decis instituirea sechestrului asigurator pe averea lui Constantinescu, lucru care nu este deloc adevărat, anunţă avocatul acestuia, Marius Mocanu. La termenul de vineri, în dosarul lui Nicuşor Constantinescu în care este acuzat de procurori de infracţiuni de corupţie, avocatul Marius Mocanu a depus o cerere de recuzare a judecătorului, pe motiv că acesta din urmă a dispus şi arestarea preşedintelui suspendat al CJC, dar a respins şi cererea de revocare a măsurii. „Judecătorul fondului este acelaşi care a dispus şi arestarea preventivă, care a respins şi cerea de revocare şi... prin modul în care şi-a motivat hotărârile, practic sună ca o soluţie de condamnare pe fond, aproape”, ne-a declarat avocatul Marius Mocanu. Cât despre instituirea sechestrului asigurator, acesta a infirmat informaţia. „Nu ştiu de unde a apărut informaţia aceasta. Nu este deloc adevărat, este complet greşit. Eu am fost în sala de judecată şi ştiu ce vorbesc. Partea civilă din dosar, respectiv Marian Turbatu, a formulat o cerere privind instituirea sechestrului, dar nu s-a discutat la acest termen de judecată. Teoretic, pe 31 octombrie s-a fixat un termen de principiu, vedem, în funcţie de soluţia la cererea de recuzare. Şi, oricum, dacă s-ar dispune măsura, n-ar fi definitivă. Iese din discuţie instituirea măsurii sechestrului”, a lămurit avocatul. Lucru confirmat şi de reprezentanţii Tribunalului Bucureşti. „Este recuzat completul de judecată. Dosarul este pe circuitul soluţionării. S-a pus în discuţie cererea (n.red. privind instituirea sechestrului), dar nu s-a luat nici-o măsură”, ne-a precizat Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti.

Iată şi minuta Tribunalului, pronunţată pe portal instanţei: „Înaintează cauza la preşedintele secţiei penale, pentru a stabili completul competent să soluţioneze cererea de recuzare a judecătorului formulată de către apărătorul inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel. În eventualitatea respingerii cererii de recuzare, acordă termen de judecată la data de 31.10.2014”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102