REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ŞEDINŢĂ CU SCANDAL LA PNL. Lupu a anunţat că nu mai candidează şi cere demisia lui Dragomir

ŞEDINŢĂ CU SCANDAL LA PNL. Lupu a anunţat că nu mai candidează şi cere demisia lui Dragomir

Replica API 24 septembrie 2016 | 14:42 187

Şedinţă cu scandal la PNL Constanţa! Deputatul Mihai Lupu şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, solicitând totodată ca şi deputatul Gheorghe Dragomir să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte şi organizarea de alegeri interne!

Mihai Lupu a spus, de asemenea, că nu mai candidează la Parlament.

Tot scandalul este pe fondul ideii lansate de Dragomir, potrivit căreia nici un actual parlamentar să nu mai candideze.

..............................................................................................................

Fragment dintr-un interviu acordat de deputatul Lupu anterior şedinţei în care a anunţat decizia menţionată mai sus:

Reporter: Domnule Lupu, vă doriţi preşedinţia PNL Constanţa?

Mihai Lupu: O exclud categoric. Mi-aş fi dorit acum mulţi ani în urmă. Acum sunt oameni mult mai motivaţi care să deţină această funcţie.

Rep.: Nu vă place domnul Dragomir. Aveţi o relaţie ca şoarecele cu pisica.

Mihai Lupu: Să o clarificăm cu cărţile pe faţă. Nu este o relaţie de prietenie, în schimb a fost o relaţie de respect reciproc. Am respectat preşedintele organizaţiei, am respectat statutul organizaţiei. Dar nu pot să spun că fac parte din rândul confidenţilor domnului preşedinte. (...)

Rep.: Un mesaj către colegi şi unul pentru electorat, vă rog.

Mihai Lupu: Cel mai important mesaj pe care îl adresez eu colegilor mei este să nu gândească emoţional, să aibă raţiunea politică de a-şi susţine candidaţi, indiferent de funcţii, respectând statutul, să ne facem propria evaluare când vrem să ajungem într-o funcţie. Să ne dăm seama de competenţe, de lucrurile pe care le-am făcut până acum. (...) Dacă ne vom prezenta la alegeri cu candidaţii votaţi de majoritatea din partid, cred că tot ce înseamnă activul PNL va achiesa şi vom avea rezultatele preconizate. Dacă va fi altfel, atunci cei care le fac, să îşi asume acest lucru. Cât priveşte electoratul, sigur că s-au săturat de politicieni - şi aici o să mă refer din nou la colegii mei, apoi am să revin -, pentru că nu au văzut nici un proiect care să ţină de educaţie, de sănătate, de dezvoltare economică. Din păcate, nu poţi să ai rezultate dacă nu vii în faţa oamenilor cu proiecte şi să te şi ţii de cuvânt în Parlament. Le spun colegilor mei: veniţi cu proiecte care interesează pe oameni, aşa încât să fiţi credibili. (...) Cu temele de campanie trebuie să intrăm în dezbatere cu cetăţenii, altfel nu vom avea câştig de cauză, cum n-am avut nici până acum.

Rep.: Iar îl "certaţi" pe domnul Dragomir.

Mihai Lupu: Nu îl cert, dar realitatea vorbeşte. Noi trebuia, de la alegerile europarlamentare, să ne aşezăm şi să ne gândim la următorul ciclu. Trebuia să vorbim de atunci: Lupu, nu eşti bun, din cauza ta am pierdut alegerile, du-te acasă. Dar, a perpetua lucrurile cu lipsă de analiză şi lipsă de măsuri, duc la eşec, apoi din eşec în eşec... Asta este realitatea. De ce să ne ascundem? Când nu avem rezultate, nu ne mai recomandă nimeni şi nimic să rămânem în frunte... Eu sunt primul dispus să mă duc să îmi depun mandatele de prim-vicepreşedinte, de vicepreşedinte... Asta e realitatea: noi nu am construit nimic. Dacă te uiţi în organizaţia noastră, nu vezi nimic: nu vezi un mare profesor univeristar, nu vezi un medic... Despre asta discutăm.

....................................................................................................................

Update:

Şi deputatul Mihai Tararache s-a retras din funcţia de prim-vicepreşedinte. Deputatul Victor Manea nu a făcut acest gest, dar a menţionat că preşedintele ar trebui să demisioneze, iar locul lui să fie preluat de un primar din judeţ care a obţinut un scor bun în alegeri.

Discuţiile au fost deosebit de aprinse, cu reproşuri din toate direcţiile, deputatul Manea comentând inclusiv că de ce preşedintele Dragomir nu i-a comunicat că de 2 ani de zile conducerea PNL de la centru este nemulţumită de activitatea lui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102