REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ședință la poarta sediului UDTTMR din Constanța. Grupul de inițiativă dorește ca Statul să se implice!

Ședință la poarta sediului UDTTMR din Constanța. Grupul de inițiativă dorește ca Statul să se implice!

Replica API 26 aprilie 2017 | 23:04 424

Grupul de iniţiativă pentru Dialog şi Reorganizare a UDTTMR – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România s-au întâlnit să discute situația actuală din cadrul organizației, pe 22 aprilie. Aceștia se simt dați deoparte de către comunitate, astfel „ședința” a avut loc la poarta sediului din Constanța. Ei vor ca statul să se implice în găsirea vinovaților pentru situația încare se află UDTTMR la ora actuală.

„La data de 22 aprilie a avut loc o nouă întâlnire a Grupului de iniţiativă pentru Dialog şi Reorganizare a UDTTMR – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

După cum se cunoaşte, grupul reprezintă o iniţiativă cetăţenească ad-hoc cu scopul de a lansa un dialog amplu în cadrul comunităţii tătarilor din ţară noastră pentru a se identifica, a evalua şi eventual a conveni asupra unor soluţii la actuală situaţie de blocaj la care a ajuns UDTTMR.

Şi de data această, şedinţa s-a desfăşurat la poarta sediului UDTTMR deoarece nici de data această nu s-a permis accesul în sediul uniunii.

Partipantii la întâlnire şi-au exprimat indignarea faţă de modul în care un grup de indivizi au acaparat bunurile Uniunii prin uzurpare de calităţi oficiale şi dispun de acestea după bunul lor plac.

La întâlnire, s-a efectuat o informare din partea reprezentanţilor desemnaţi ai grupului cu privire la acţiunile care au fost întreprinse, respectiv asupra sesizărilor care au fost transmise către Preşedintele României, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Prim-Ministrul şi către Procurorul General.

Motivaţia pe baza căreia au fost formulate sesizările constă în faptul că în prezent, comunitatea tătară, contrar drepturilor sale garantate prin Constituţia României, nu are reprezentant în Parlamentul României iar în conformitate cu regulamentul Consiliului minorităţilor naţionale, pentru anul bugetar 2017 nu s-a alocat nici un leu pentru comunitatea tătară din bugetul Secretariatului Guvernului pentru sprijinirea activităţilor minorităţilor naţionale. Subliniind gravitatea acestei situaţii, semnatarii petiţiilor solicită implicarea instituţiilor statului pentru a ancheta cauzele care au dus la această situaţie, stabilirea responsabilităţilor, tragerea la răspundere a celor care se vor dovedi vinovaţi şi identificarea soluţiilor pentru a remedia situaţia de fapt.

Membrii Grupului au constatat că acţiunile care se derulează în prezent de către conducerea interimară a uniunii agravează şi mai mult situaţia deosebit de dificilă la care a ajuns UDTTMR şi pot conduce la formarea unei opinii generale de revoltă şi indignare în rândul comunităţii.

Prin urmare, membrii Grupului de iniţiativa pentru Dialog şi Reorganizare a UDTTMR lansează un apel către toate fracţiunile, grupurile şi persoanele din cadrul etniei să se alăture procesului de consultare şi dialog pentru adoptarea unui plan de măsuri de reorganizare a UDTTMR şi a unui calendar care să fie asumat de către o largă majoritate a membrilor comunităţii.

Pentru perioada următoare au fost convenite mai multe acţiuni de informare a membrilor comunităţii utilizând mijloacele media şi reţelele sociale. Astfel, se va realiza pagină de internet a Grupului la adresa fb.me/DialogUDTTMR prin intermediul căreia vor fi moderate dezbateri şi schimburi de opinii”, se arată într-un comunicat de presă semnat de acest grup de dialog.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare sali negeat auitat ca ce ace se petrece la uniune este de fapt patentat de el?cand a ajuns deputat l-a tinut in functia de pres pe memet faruc pt ca era un yess man fara coloana cum de altfel este si acm, iar pe Aydun Kurtmolla ales presedinte filiala de 135 de oameni,vezi P V,v-ati ascuns in nanaia la H Aurora 15 betivani si gata l-ati mazilit ca nu-i dadea voie lui remxi ,prlivanul, sa mai vanda alcol in sediul uniunii.Asa ati vrut sa faceti si cu Timusin Yusuf dar remzi nu areusit sa adune decat 6 oameni . Tot asa ai facut si la parlamentare,de a ajuns Aledin deputat cu 3 voturi.
1
0
Tatarii corecti nu se invart prin locul asta aici se invart doar hotii si fomistii nohaiesti!
6
0
Mai dar carne de porc mancati???
3
3
Cine e paznic ? Socru lui G. E. ? Astia au ajuns sa ne hotareasca noua destinele? O mana de parveniti! A uitat Ghita, cum plangea in sala de judecata la apel cand vroia sa-l puna pe prostalau deputat, ca neamul lui nu are tara si ca reprezinta 40000 de tatarii ? Acum nu mai suntem 40000 de tatarii ? V-an gura de mokangii. Allah belaniza bersin , sikiseim Nidanaaa !
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614