REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şefii de la ANR îşi vor înapoi banii. Paul Brânză: Mi-au tăiat salariul, au spus că îl am prea mare

Şefii de la ANR îşi vor înapoi banii. Paul Brânză: Mi-au tăiat salariul, au spus că îl am prea mare

Replica API 17 aprilie 2014 | 00:00 466

În instanţă cu dispoziţiile Curţii de Contruri

În instanţă cu dispoziţiile Curţii de Contruri

Anul trecut, reprezentanţii Curţii de Conturi "au acostat" în Portul Constanţa, mai exact în ograda Autorităţii Navale Române (ANR). În urma controlului, inspectorii au descoperit faptul că, în anul 2012, peste 20 de salarii au fost mărite "nejustificat, cu încălcarea legii". Concluzia a venit ca urmare a tăierii lefurilor bugetarilor, încă de la acel moment angajaţii ANR susţinând că ei nu pot fi introduşi în categoria funcţionarilor "obişnuiţi" ai statului, întrucât autoritatea are profit, nu funcţionează eminamente cu fonduri de la bugetul de stat. Chiar şi aşa, a fost constituită o comisie, care a decis reducerea salariilor, în unele cazuri şi cu până la 1.500 de lei. Nemulţumiţii s-au îndreptat vertiginos către instanţă, în speranţa că-şi vor recupera banii. În paralel, instanţa judecă şi contestaţia formulată de conducerea ANR împotriva Curţii de Conturi. Tribunalul a respins acţiunea autorităţii, iar marţi, 15 aprilie, i-a fost înregistrat recursul la instanţa ierarhică.

Şi Paul Brânză, fostul director al ANR, aşteaptă decizia instanţei, după ce i-a fost redus salariul cu 1.400 de lei, din 6.000 de lei cât încasa la acel moment. "În urma controlului, Curtea a sesizat că vreo 24 de persoane au salariul prea mare şi a făcut o extindere la funcţiile de conducere. Se făcuseră modificări de organizare, comasare de funcţii, două servicii într-unul singur. Înainte era Serviciul Siguranţei Navigaţiei şi ISM /ISPS (n.red.codul internaţional de management al siguranţei/ codul internaţional pentru securitatea navelor şi a facilităţilorportuare), iar acum a devenit unul singur şi am preluat eu competenţele celor două servicii. La mine s-a păstrat salariul, nu mi-au dat nici măcar 5 bani. Şi au venit ăştia şi mi-au spus că am salariu prea mare, faţă de ceilalţi şefi de servicii. Într-adevăr, aşa era, dar aveam mai multe atribuţii, competenţe. Pe mine m-au adus în grilă cu ceilalţi de jos şi au rămas unul sau doi cu salarii mai mari. La ăia de ce nu opriţi? - am întrebat. Din punctul meu de vedere a fost subiectivă chestia asta", a declarat, pentru "Replica", Paul Brânză. Până la soluţionarea definitivă a litigiului dintre ANR şi Curtea de Conturi, Tribunalul a suspendat aproape toate acţiunile contestatarilor. Şi spunem "aproape" pentru că unul dintre angajaţi şi-a recâştigat dreptul. Este vorba despre Rodica Mitran - cu alte cuvinte, există precedentul. "Dispune anularea Deciziei nr.1035/29.08.2013 emisă de ANR. Executorie", se arată în decizia Tribunalului, din 4 aprilie a.c. De precizat faptul că, în februarie, instanţa de fond a respins acţiunea ANR împotriva Curţii de Conturi, iar marţi, 15 aprilie a.c., a fost înregistrat recursul instituţiei, la Curtea de Apel.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367