REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şeful CJ Harghita, Borboly Csaba, îşi poate relua activitatea. Interdicţia DNA a expirat

Şeful CJ Harghita, Borboly Csaba, îşi poate relua activitatea. Interdicţia DNA a expirat

Replica API 13 august 2013 | 00:00 198

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, cercetat în libertate pentru fapte de corupţie, îşi poate relua activitatea la şefia CJ, după trei luni, întrucât DNA Mureş nu a mai solicitat prelungirea interdicţiei de exercitare a funcţiei, care a expirat, afirmă avocatul lui Borboly. Sergiu Bogdan, avocatul lui Borboly Csaba, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că nu s-a mai cerut prelungirea interdicţiei de a exercita funcţia, preşedintele CJ Harghita putând să îşi reia activitatea.

"Am constatat astăzi (luni - n.r.), cu bucurie, că DNA nu a considerat necesar să prelungască interdicţia exercitării funcţiei, că dosarul poate să meargă mai departe fără nicio măsură preventivă faţă de clientul meu. Un element care a contribuit, cu siguranţă, la această decizie a fost că peste 39.000 de oameni, cetăţeni cu drept de vot din Harghita, au cerut revenirea lui Borboly Csaba în funcţia de preşedinte al CJ Harghita", a spus avocatul Sergiu Bogdan.

Potrivit acestuia, interdicţia exercitării funcţiei de preşedinte al CJ Harghita a expirat, duminică, însă Borboly Csaba nu a putut fi contactat pentru a afla dacă s-a prezentat sau nu, luni, la locul de muncă.

Avocatul acestuia a susţinut că Borboly a evitat să discute cu reprezentanţii presei pentru "a nu se interpreta în niciun fel ca fiind o presiune asupra justiţiei", toate declaraţiile legate de evoluţia dosarului urmând să fie făcute publice de Sergiu Bogdan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, în 13 mai, de către procurorii DNA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Potrivit unui comunicat remis atunci de DNA, în acelaşi dosar au fost reţinuţi Palffy Domokos, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Harghita şi administrator de fapt al SC Stravia Group SRL din Goagiu - judeţul Harghita, Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ, şi fostul vicepreşedinte al CJ Sofalvi Laszlo.

În 14 mai, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins propunerea DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, el având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Instanţa a decis ca şi Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek şi Sofalvi Laszlo să fie cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu.

Totodată, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis că Borboly nu va putea exercita, timp de 30 de zile, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, ulterior măsura fiind prelungită.

Funcţia de şef al CJ Harghita a fost preluată de vicepreşedintele instituţiei Petre Sandor, imediat după reţinerea lui Borboly, în 13 mai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614