REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şeful de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, dat în urmărire internaţională în dosarul evaziunii fiscale

Şeful de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, dat în urmărire internaţională în dosarul evaziunii fiscale

Replica API 10 iulie 2012 | 00:00 137

Cercetat împreună cu fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Florin Secăreanu,

Cercetat împreună cu fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Florin Secăreanu,

Noul dosar aflat pe rolul DNA Bucureşti vizează, în mare parte, pe lângă înalţi funcţionari publici, aceleaşi personaje dubioase care apar în mai multe cauze penale, de fiecare dată pentru acelaşi tip de infracţiuni. Vorbim despre evaziune fiscală de mari proporţii, cu produse petroliere, prin care s-a produs o pagubă de peste 15 milioane de euro în detrimentul statului. În ultimii ani, numele unora dintre ei au tot apărut în presă, fiind vorba despre mafia petrolului. Ne referim aici la George Guliu, asociat şi administrator la S.C. Excella Real Grup S.R.L. Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, Dumitru Chirvăsitu, administrator al S.C. Inkasso Jobs S.R.L. Mihail Kogălniceanu, Andrei-Florin Jugănaru, administrator al S.C. Crivas Logistic S.R.L. şi al S.C. Rad Trans Concept S.R.L., Dumitru Emilian Preda, cercetaţi pentru evaziune şi complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Pe lângă aceştia mai apar şi Lucian-Florin Ionescu, administrator la S.C. Delta Oil Logistic S.R.L. Bucureşti, Georgiana-Nicoleta Lengiu, contabil la S.C. Excella Real Grup - Nicolae Bălcescu, Georgiana-Nicoleta Lengiu, contabil la S.C. Excella Real Grup S.R.L., Mariana Cozma, contabil autorizat, Nicolae Belba şi Mihai Buliga, acuzaţi pentru aceleaşi fapte.

Cine sunt VIP-urile din acest mega-dosar

Acum urmează lista VIP-urilor din acest dosar. Săltat de anchetatori şi dus pe sus la audieri a fost şi Viorel Comâniţă, şeful vămilor, actualmente autosuspendat, Dan Florin Secăreanu, ofiţer de poliţie, fost şef al SIPI Constanţa, acuţazi de complicitate la evaziune şi sprijinire a unui grup infracţional, la care se adaugă şi dezvăluirea unor informaţii secrete. Lista continuă cu deja "celebrul" afacerist Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional, cel care a apărut în mai multe cauze penale pentru evazine cu petrol, prin intermediul societăţii Excella Grup, firmă controlată de soţia sa, Dana Nemeş, care este cercetată şi ea în acest dosar. Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de complicitate la evaziune şi constituire a unui grup infracţional organizat, ca şi Ovidiu Ioan Moldovan, administrator al SC Benzoil Sibiu, şi Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu.

Şmecherii au disparut, fiind căutaţi de poliţişti

Procurorii DNA au i-au reţinut pe George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Viorel Comăniţă, Andrei-Florin Jugănaru, Dumitru Emilian Preda, Florin-Dan Secăreanu, Lucian-Florin Ionescu, Georgiana-Nicoleta Lengiu, Mariana Cozma, Nicolae Belba şi Mihai Buliga, pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile. În schimb, faţă de capul grupului infracţional, Radu Nemeş, soţia acestuia, Dana Nemeş, împreună cu Codruţ Alexandru Marta, Ovidiu Ioan Moldovan, Mihai Gulea şi Ştefan Puşcasu, se va cere arestarea în lipsă pentru 30 de zile de la data prinderii lor, întrucât se sustrag de la urmărirea penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367