REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeful Secţiei de Neonatologie de la Spitalul Judeţean Constanţa, acuzat de malpraxis

Şeful Secţiei de Neonatologie de la Spitalul Judeţean Constanţa, acuzat de malpraxis

Replica API 18 iulie 2012 | 00:00 1108

Medicul Frăţiman: Pacienta a vrut să facă avort!

Medicul Frăţiman: Pacienta a vrut să facă avort!

Un nou caz de malpraxis la Constanţa! Părinţii unui bebeluş acuză medicul şef al Secţiei de Neonatologie, dr. Livia Frăţiman, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, de malpraxis. Larisa Munteanu spune că a adus pe lume un baieţel perfect sănătos, care a primit la naştere nota 10, iar în timpul spitalizării a fost diagnosticat cu "pneumotorax", afecţiune pulmonară. Femeia crede că micuţul ar fi fost lovit în spital, dar medicii susţin că acuzaţiile sunt nefondate. Aceştia spun că dacă ar fi fost lovit sau dacă ar fi căzut, bebeluşul ar fi prezentat echimoze.

Conform specialiştilor, pneumotoraxul este determinat, de obicei, de un traumatism la nivelul toracelui, cum ar fi de exemplu o fractură costală sau poate debuta brusc, fară o cauză aparentă. "Copilul s-a născut cu un stafilococ, iar la 24 de ore de la naştere pneumotoraxul s-a declanşat. Pneumotoraxul a debutat brusc, fară o cauză aparentă, ca urmare a unei afecţiuni pulmonare. Este posibil ca pneumotoraxul să fie existent pe teren familial, mai exact tatăl copilului a consumat steroizi şi susţine că a avut pneumotorax când era adult. Mai mult decât atât, în a 25 a săptămână, gravida a vrut să facă avort din această cauză. Pe Secţia de Neonatologie nu ne confruntăm cu infecţii nozocomiale. Există o simptomatologie care se manifestă prin schimbarea culorii pielii şi respiraţie grea, moment în care bebeluşul a fost supus unor investigaţii medicale. La două zile după ce l-am băgat pe tratament, la sfatul directorului medical, am decis să-l transfer la Bucureşti, moment în care părinţii au devenit şi mai recalcitranţi", a declarat, pentru "Replica", medicul şef de secţie Livia Frăţiman. Medicul spune că pe secţie au mai fost două astfel de cazuri, de la începutul anului şi până în prezent. "Copilul la care ne referim este stabil, însă vindecarea sa este laborioasă, potrivit medicilor de la Bucureşti", a mai spus medicul. Menţionăm şi faptul că ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat recent că Noul proiect al Legii Sănătăţii prevede că asiguratorul de malpraxis va prelua diferendul dintre pacient şi unitatea medicală şi va fi obligat să plătească şi despăgubiri morale, nu doar materiale, aşa cum se întâmplă în prezent. "De asemenea, au fost stabilite o serie de termene clare în care pacientul va fi despăgubit. O altă noutate adusă de proiect este aceea că asiguratorul va avea obligaţia să propună rezolvarea neînţelegerilor mai întâi pe cale amiabilă", a precizat dr. Cepoi. Ministrul a explicat că, dacă pacientul care se consideră vătămat refuză rezolvarea pe cale amiabilă, conflictul va continua în justiţie. În cazul de faţă, familia micuţului Antoniu Munteanu spun că vor să-şi facă dreptate în instanţă. "O să ne adresăm procurorilor, pentru că diagnosticul fiului meu ar putea să fie urmarea unei lovituri puternice, provocată de o eventuală greşeală medicală", susţine femeia. Facem precizare că bebeluşul se află în prezent internat pe secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Marie Curie din Capitală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218