REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, distins cu „Crucea Dobrogei” de IPS Teodosie

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, distins cu „Crucea Dobrogei” de IPS Teodosie

Replica API 6 ianuarie 2016 | 23:47 614

Preotul Eugen Tănăsescu: „Este o recompensă duhovnicească”

Preotul Eugen Tănăsescu: „Este o recompensă duhovnicească”

Alexandru Mîrşu

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu ocazia Zilei Marinei Române 2015, va primi „Crucea Dobrogei”. Distincţia îi va fi înmânată de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Ceremonia este programată miercuri, 6 ianuarie a.c., de Bobotează, potrivit preotului Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Această distincţie a mai fost acordată ctitorilor de biserici, oameni care ajută biserica. Este o disticţie care recunoaşte ataşamentul celor credincioşi faţă de biserică. Nu este o încercare de măgulire. Este o recompensă duhovnicească, o distincţie bisericească. Fiecare Eparhie are propria ei distincţie pentru clerici şi mireni. Decizia de acordare a distincţiei aparţine întotdeauna Ierarhul”, a declarat, pentru „Replica”, preotul Eugen Tănăsescu. Printre cei care au fost decoraţi în perioada 2009-2014, la Constanţa, se numără Regele Mihai, Patriarhul României, Preafericitul Daniel, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, arhid. Iulian Dumitru, dirijorul Coralei „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, regretatul academician Virgil Cândea, oamenii de afaceri Nicolae Grecu (deţinătorul consorţiului de firme Elcomex), Adrian Vintilă (deţinătorul societăţii Adivin'95 SRL) şi Adrian Butucă (cumătrul ex-premierului MRU), dar şi câteva familii de creştinii din judeţ. Distincţii au primit şi primarul Cristea Gâscan din Independenţa, cât şi fostul prefect al Constanţei, Gheorghe Martin, spun unele voci.

În 2012, IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a oferit ”Crucea Şaguniană” dr. Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, cu menţiunea „pentru dragostea dumneavoastră faţă de fiinţa umană, fără nici o deosebire, mai ales în clipa în care este în situaţie extremă. Poporul român vă iubeşte şi Biserica vrea să vă cinstească cu acest semn al preţuirii”. Aceeaşi distincţie a fost acordată prof. dr. Radu Deac, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România pentru interesul acordat pentru salvarea vieţii oamenilor. În 2013, Victor Ponta a primit cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, “Crucea Transilvană” pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, care este inaugurat de către premier. În același an Biserica Ortodoxă i-a oferit latifundiarului Gigi Becali o distincţie. Din cauza faptului că patronul Stelei era închis, mama lui, Alexandra Becali, a fost cea care a ridicat titlu. În anul 2007, George Becali a donat o sumă considerabilă, respectiv 180.000 de lei pentru restaurarea Bisericii ”Sfânta Treime Ghencea” din București.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218