REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Senat: Comisia de Sănătate respinge modificările aduse la legea anti-fumat, care ar fi permis din nou fumatul în spaţii special amenajate

Senat: Comisia de Sănătate respinge modificările aduse la legea anti-fumat, care ar fi permis din nou fumatul în spaţii special amenajate

Replica API 28 septembrie 2016 | 00:20 269

Senatorii din comisia de Sănătate au respins marţi proiectul de lege prin care se dorea că fumatul să fie permis din nou în spaţiile special amenajate, în spaţiile care nu au pereţi de jur împrejur şi care prevedea înfiinţarea de asociaţii de cluburi de fumători, care pot amenaja la rândul lor spaţii speciale pentru fumat.

Proiectul a fost promovat public de deputatul PND Daniel Fenechiu şi de senatoarea ALDE Cristiana Anghel, însă are susţinători de la toate partidele. Vezi aici lista de semnatari.

La şedinţa de marţi a comisiei, reprezentantul Guvernului a precizat că ministerul Sănătăţii nu susţine acest proiect. Senatul este prima camera sesizată, proiectul urmând să între în plen, apoi va merge la Camera Deputaţilor.

Ce prevede acest proiect:

- Se redefineşte spaţiul închis drept spaţiu accesibil publicului care are un acoperiş, plafon sau tavan şi pereţi de jur împrejur

- "Fumatul este permis numai în camere special amenajate destinate să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare"

- Fumătorii se pot constitui în asociaţii sau cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului.

În parlament mai există un proiect legislativ prin care se urmăreşte că fumatul să fie din nou permis în spaţii închise. Este vorba de un proiect de lege care aparţine Guvernului, la care însă aceiaşi parlamentari au depus, că amendamente, prevederile de mai sus, amendamente care au trecut de Senat şi au fost incluse în proiectul legislativ. Proiectul aşteaptă să între în dezbaterea comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, conform Hotnews.

În formă adoptată de Senat se abrogă mai multe articole prin care fumatul este interzis în spaţiile închise şi se stipulează că:

"Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destintie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367