REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Senatorul Alexandru Mazăre: "Refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie"

Senatorul Alexandru Mazăre: "Refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie"

Replica API 18 aprilie 2014 | 00:00 237

Acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii

Acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii

Senatorul PSD Alexandru Mazăre s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi fratele acestuia, primarul Constanţei, Radu Mazăre. La intrarea în sediul DNA, Alexandru Mazăre nu a dorit să dea declaraţii presei. În referatul întocmit de DNA se arată că o parte din banii primiţi de Radu Mazăre ca mită de la omul de afaceri Avraham Morgenstern ar fi ajuns într-un cont al lui Alexandru Mazăre deschis în Israel. Senatorul Mazăre a spus, la ieşirea de la DNA, că anchetatorii l-au anunţat că este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, precizând că până la acest moment nu are nici o interdicţie impusă de DNA, dar se aşteaptă la orice din partea anchetatorilor. "Nu doresc să fac alte comentarii, pentru că este o procedură judiciară în curs. După cum bine ştiţi, Codul de procedură penală s-a modificat, astfel că noi ne abţinem să facem declaraţii, în schimb de la DNA apar de cele mai multe ori stenograme, ceea ce mie mi se pare cu totul anormal. Repet, refuz să mai joc rolul în această telenovelă numită telejustiţie", a declarat senatorul Mazăre.

Menţionăm că miercuri a fost la DNA şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, pentru a da declaraţii în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul Henri Coandă. "La datele de 07 aprilie 2014, respectiv 15 aprilie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Mazăre Alexandru, senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii; Din ordonanţele privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora: în declaraţia de avere formulată, la data de 29 mai 2012, Alexandru Mazăre nu a menţionat contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, a fost virată de către o societate comercială, la datele de 13 septembrie 2011 şi 06 decembrie 2011, suma totală 80.000 euro. Această sumă de bani reprezenta o parte din banii primiţi, cu titlu de mită, de către fratele său, inculpatul Radu Ştefan Mazăre, în schimbul efectuării de către acesta, de demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu, cât şi în afara lor, în vederea câştigării licitaţiei organizate de RAEDPP Constanţa, pentru construirea de locuinţe modulare în cadrul Campusului social Henri Coandă", se arată într-un comunicat de presă al DNA, remis joi. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

A. VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614