REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Senatorul Vasiliev, în instanţă cu Principesa Margareta

Senatorul Vasiliev, în instanţă cu Principesa Margareta

Replica API 2 noiembrie 2015 | 10:50 330

Nemulţumit că n-a prins şefia Crucii Roşii

Nemulţumit că n-a prins şefia Crucii Roşii

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România anunţa, în luna mai a acestui an, că are un nou preşedinte, în persoana Principesei Margareta. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai, Principesa Margareta a fost aleasă în această funcţie cu 87 % dintre voturile valabile exprimate. Anterior, preşedinte al Crucii Roşii Române a fost Mihaela Geoană. Aceasta a ocupat această funcţie începând din anul 2007. Crucea Roşie din România s-a înfiinţat la 4 iulie 1876, prin ordinul Principelui Ghica de a organiza o societate de ajutor pentru militarii răniţi pe câmpul de luptă. Crucea Roşie a funcţionat la începutul secolului XX sub patronajul Reginei Maria.

Imediat după alegeri, Principesa Margareta declara: „Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de preşedinte al Crucii Roşii Române este benefic şi potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizaţii. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră şi că vom putea acţiona corespunzător şi în spiritul valorilor fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România este un reper al organizaţiei.

O perioadă lungă de timp activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial”. Tot ea menţiona că Regina Elisabeta, Regina Elena şi Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război şi o activitate medicală susţinută, pentru tratarea răniţilor, şi o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi.

Toate bune şi frumoase, numai că pe rolul instanţelor figurează un proces prin care este contestat rezultatul alegerilor din luna mai, pârâtă în dosar fiind Societatea Naţională de Cruce Roşie. Cel care a intentat procesul este senatorul UNPR de Constanţa Marian Vasiliev, nemulţumit că dosarul său, prin care se înscria în competiţia pentru preşedinţia Crucii Roşii, a fost respins. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti. În urmă cu câteva zile însă, Tribunalul a declinat speţa, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614