REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei, blocat! Se caută arhitect șef

Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei, blocat! Se caută arhitect șef

Replica API 27 iulie 2016 | 17:16 290

De la începutul noului mandat al aleşilor locali, mai multe funcţii publice au rămas vacante în Primăria Municipiului Constanţa. La nivelul Primăriei Constanța sunt mai multe blocaje cauzate de lipsa de personal specializat. Mai multe funcții au rămas vacante în instituție, iar una dintre ele este cea de arhitect șef. Astfel, la serviciul de urbanism este un haos. Autorizaţiile de construire şi cele de urbanism nu au mai fost semnate de nimeni. În cadrul unei declarații de presă, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a afirmat că este un blocaj la nivelul serviciului de urbanism.

„Săptămâna aceasta avem concursuri pentru ocuparea a două funcţii importante, cea de şef al Biroului de Strategii urbane şi cea de şef al Serviciului Urbanism, iar indiferent de rezultatul concursului, unul dintre cei care vor ocupa aceste funcţii, va avea atribuţii delegate temporar pentru a debloca semnarea documentelor de urbanism'', a afirmat primarul. Acesta a mai precizat că nimeni nu se arată interesat de această funcţie din cauza salarizării. „Este o poziţie pe cât de importantă, pe atât de neatractivă pentru cei care operează în mediul privat. Salarizarea este una descurajatoare. Un stagiar câştigă mai mult în privat decât un arhitect şef într-un municipiu reşedinţă de judeţ. Aceasta a fost una din temele discuţiei de la Asociaţia Municipiilor din România, unde am avut întâlniri cu vicepremierul Vasile Dîncu, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru şi cu care am avut discuţii exact pe această temă a reaşezării grilei de salarizare în administraţia publică locală“, a încheiat Decebal Făgădău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367