REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

"Simfonia culorilor": Pacientele şi angajatele din spitalele constănţene, răsfăţate de 1 Martie

"Simfonia culorilor": Pacientele şi angajatele din spitalele constănţene, răsfăţate de 1 Martie

Replica API 1 martie 2015 | 17:45 192

Reprezentanţii firmei de catering Arimex Comexim 2000 nu au uitat de cei bolnavi

Reprezentanţii firmei de catering Arimex Comexim 2000 nu au uitat de cei bolnavi

Lacrimile de suferinţă, de durere şi singurătate au fost înlocuite cu lacrimi de bucurie, iar zâmbetele au luat locul tristeţii. Aşa ar putea fi caracterizată, în câteva cuvinte, ziua de 1 martie pentru cele aflate în suferinţă. Echipele inimoase de la SC Arimex Comexim 2000, firma de catering care asigură hrana pacienţilor din unităţie de tratament din judeţ, au adus mângaiere şi speranţă femeilor şi fetiţelor internate la Spitalul de Boli Infecţioase, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cât şi la unităţie din Palazu, Eforie Sud şi Agigea, împărţindu-le tuturor flori, mărţişoare, baloane, dar şi încurăjări şi cuvinte frumoase.

,,Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le tamăduiască sufletele şi trupurile, să-i binecuvanteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întimpine toate greutăţile zilelor ce vor urma”, a declarat Petre Preda, reprezentantul societăţii Armiex Comexim 2000.

Pacientele au fost răsfăţate în prima zi din luna martie cu un meniu special, respectiv cu ciorbă de pipote, pui cu legume, supă ţărănească de pasare, supă de curcan cu găluşte, sărmăluţe în foi de varză, cu mămăliguţă şi ardei iute, friptură de văcuţă la tavă, în sos de roşii cu ciuperci şi cu piure de cartofi, friptură de pui la cuptor şi pilaf cu ciuperci, trunchi de peşte la tavă cu cartofi natur şi lamaie, salata Stroganoff, salată a la ruse, ghiveci de legume cu cârnaţi trandafir, dudincă de paste cu brânză de vaci şi stafide, cozonac cu nucă, rahat şi stafide, mere coapte cu stafide, biscuiţi şi rahat. Toate preparatele destinate celor bolnavi au fost sfinţite de către preoţii Gigi Cristea şi Ştefan Mircea.

Răspunzând apelului reprezentanţilor Arimex Comexim 2000, mai mulţi copii s-au mobilizat şi au organizat simfonia culorilor şi a primăverii, înduioşind toate reprezentantele sexului frumos. Urmând îndemnul celor de la Arimex, micuţii din Şcoala Gimnazială Grigore Moisil din Năvodari şi de la Clubul Copiilor din Sector 4-Bucureşti, sub îndrumarea profesorilor de artă plastică Ioan Roşu, Cristina Mantu, Elisabeta Teleanu şi Eena Bodeanu au iniţiat Proiectul educaţional ,,Simfonia Culorilor”, un remediu subtil pentru sănătate, şi au arătat că lor le pasă. Ei au adus primăvara în sufletul fiecărei fetiţe sau femei bolnăvioare care sunt internate în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, oferindu-le mărţişoare confecţionate chiar de ei. Şi nici femeile care lucrează în acest spital nu au fost uitate. Medici, asistente, infirmiere, laborante sau personal TESA, au fost încântate de simbolurile primăverii şi ale simfoniei culorilor pe care le-au primit în dar de la copii.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/fii-bun-oricum-arata-ca-ti-pasa-indemnul-arimex-comexim-2000-211967/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614