REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Siveco România coordonează RED-Alert, un proiect de cercetare finanțat de CE pentru combaterea propagandei teroriste din online

Siveco România coordonează RED-Alert, un proiect de cercetare finanțat de CE pentru combaterea propagandei teroriste din online

Replica API 15 iunie 2017 | 00:00 348

Siveco România, unul dintre cei mai mari furnizori de software și servicii de IT de pe piața locală, va coordona un proiect de cercetare și inovare - RED-Alert - finanțat de Comisia Europeană cu cinci milioane de euro, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online, scrie agerpres.ro.

"Proiectul își propune să dezvolte noi instrumente de monitorizare și analiză a conținutului online cu caracter terorist, instrumente care vor fi utilizate de agențiile europene cu responsabilități în acest domeniu. Siveco participă în acest proiect pentru a colecta, centraliza și a proiecta arhitectura sistemului și apoi pentru a integra produsele partenerilor externi și ale acelor instituții de aplicare a legii. Proiectul își propune să utilizeze ultimele noutăți tehnologice care au apărut în domeniul inteligenței artificiale și a procesării complexe de evenimente și analize date și transformarea informațiilor nestructurate, respectiv texte schimbate pe rețele sociale, care să poată fi analizate de calculatoare, astfel încât să se identifice potențialul conținut terorist. Acestea vor fi analizate ulterior și de experți umani pentru a putea permite instituțiilor de protecția legii să intervină în timp real, înainte să se întâmple ceva", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Cristi Potlog, leaderul tehnic al proiectului.

În prezent, se estimează că 90% din activitatea teroristă de pe internet se desfășoară prin intermediul site-urilor de socializare și prin intermediul social media.

Siveco România este coordonatorul la nivel european al proiectului atribuit de Comisia Europeană și are parteneri instituționali din Marea Britanie, Spania, Malta, Israel, Ungaria, Franța, România și Republica Moldova.

Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, între 1 iunie 2017 și 31 mai 2020, și este primul pe care Siveco România îl coordonează pe această zonă de securitate cibernetică ca project management și integrare soluție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna Siveco coordoneaza proiectul din puscarie?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102