REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare

Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare

Replica API 26 mai 2016 | 00:31 234

Fostul preşedinte al CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, în dosarul vizând alegerile prezidenţiale din 2014.

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis, miercuri, menţinerea sentinţei date în ianuarie de Tribunalul Caraş-Severin, care îl condamnase pe Sorin Frunzăverde pentru folosirea influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 13 din Legea nr.78/2000, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani.

Totodată, Curtea de Apel Timişoara a decis să-l oblige pe Sorin Frunzăverde să urmeze cursuri de reintegrare în societate, organizate de serviciul de probaţiune.

Sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

În iulie 2015, procurorii anticorupţie au decis trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, acuzat de "săvârşirea infracţiunii de folosire, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate, şi fostul vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, acuzat de "folosire, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, influenţarea declaraţiilor (trei infracţiuni), fals intelectual şi uz de fals".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614