REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, audiaţi în dosarul ginerelui lui Bercea Mondial

Soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, audiaţi în dosarul ginerelui lui Bercea Mondial

Replica API 5 mai 2015 | 23:41 141

Traian Băsescu şi Onaca excluşi de pe listă

Traian Băsescu şi Onaca excluşi de pe listă

Mircea Băsescu

Magistraţii Tribunalului Constanţa, la data de 4 mai anul curent, au admis în parte cererea inculpaţilor Izaura Anghel, Marius Constantin, Fănica Anghel, Florin Anghel şi Grinică Ion Anghel, încuviinţând administrarea mai multor probe, între care şi audierea în calitate de martori a soţiei şi copiilor lui Mircea Băsescu, respectiv Doiniţa, Dragoş şi Raluca, întrucât aceştia ar putea oferi informaţii cu privire la împrejurări în legătură cu faptele deduse judecăţii. Totodată, judecătorii au respins cererile cu privire la audierea lui Traian Băsescu şi Dorel Onaca.

De asemenea, judecătorii au admis emiterea adresei către DNA Craiova, pentru a comunica dacă s-au formulat denunţuri de către inculpatul Florin Anghel,în cursul lunii martie 2015, care este stadiul cercetărilor şi în ce măsură a facilitat acesta identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanele denunţate. Aceiaşi judecători au respins audierea ca martor a numitului „Gore”,şoferul martorului Căpăţână Marian, audierea fostului preşedinte al României,Traian Băsescu, audierea ca martor a lui Dorel Onaca, identificarea şi audierea persoanei care a realizat, în apartamentul situat în municipiul Constanţa, numărarea banilor remişi părţii civile Mircea Băsescu şi martorului Căpăţână Marian, audierea /vizionarea în şedinţă publică a tuturor înregistrărilor audio şi audio- video, realizate de inculpatul Anghel Florin, cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de înregistrare şi puse la dispoziţia organelor de urmărire penală, conducerea în teren a inculpatului Anghel Florin şi reconstituirea împrejurărilor care au precedat şi au determinat faptele de şantaj, presupus comise. Respinsă a fost şi emiterea unei adrese către Portul Constanţa, pentru a înainta instanţei documentele –extrase de pe registrul de intrări din perioada ianuarie 2011 –mai 2014 –care atestă prezenţa în port a membrilor familiei Anghel şi a martorului Căpăţână Marian; emiterea unei adrese către DNA Craiova pentru a înainta înregistrările audio-video ridicate de la domiciliul inculpatului Anghel Florin,la datele de 17.03.2015 şi 27.03.2015. “Prorogă pronunţarea cu privire la: vizualizarea imaginilor video şi audierea înregistrărilor audio efectuate cu ocazia realizării flagrantului din data de 29.05.2014 ,la vizionarea înregistrării din data de 26.03.2014 , la percheziţia informatică asupra telefonului mobil al părţii civile şi la vizionarea înregistrării efectuate de inculpatul Anghel Florin în timpul unei discuţii cu martorul Căpăţână Marian. Având în vedere că nu s-au indicat adresele martorilor Băsescu Doiniţa, Băsescu Dragoş şi Băsescu Raluca, pentru a se evita amânarea nejustificată a cauzei, toţi trei vor fi citaţi în vederea audierii la termenul din 19.05.2015, ora 13,00, la adresa de domiciliu a părţii civile Băsescu Mircea,cu menţiunea prezenţei obligatorii. Cu apel odată cu fondul”, potrivit portalului instanţelor. Reamintim că Marius Constantin este cercetat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat de procurori că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin şi fiica lui Bercea Mondial, Grinică-Ion Anghel, Florin Anghel şi Fănica Anghel, fiii, respectiv soţia lui Bercea Mondial.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614