REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şova: Neîncheierea contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile salariale ale CFR-iştilor

Şova: Neîncheierea contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile salariale ale CFR-iştilor

Replica API 25 aprilie 2014 | 00:00 193

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, afirmă, referindu-se la discuţiile purtate cu sindicaliştii de la căile ferate, că drepturile salariale ale CFR-iştilor nu vor fi afectate chiar dacă aceştia nu au încheiate noile contracte colective de muncă, transmite Mediafax. "Ceea ce am reuşit să lămurim ieri (miercuri - n.r.) este că neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile salariale şi drepturile, în general, ale CFR-iştilor prevăzute în contractele colective de muncă. S-a găsit o modalitate pentru ca ele să existe, în continuare, până la semnarea noilor contracte colective de muncă", a declarat, joi, la Simeria, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Dan Şova, conform Mediafax.

El a spus că sindicatele au avut întâlniri, joi, cu conducerile celor trei structuri ale CFR - Infrastructură, Marfă şi Călători, urmând ca documentele convenite să fie prezentate ministerelor abilitate în rezolvarea problemelor de muncă şi dialog social. "Chiar aseară am stabilit care sunt paşii următori ce trebuie făcuţi. Astăzi (joi - n.r.) sindicatele sunt la întâlniri pentru a finaliza o serie de documente cu conducerile celor trei CFR-uri, la Infrastructură, Marfă şi Călători, urmând a prezenta documentele mai departe către Ministerul Dialogului Social, Ministerul Muncii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a vedea exact care sunt modalităţile de rezolvare", a explicat Şova. Potrivit acestuia, protestul spontan al CFR-iştilor a afectat circa 15 la sută din trenurile care circulă, în mod normal, într-o zi, ministrul afirmând că el cunoaşte problemele care au determinat întreruperea lucrului de către angajaţii de la căile ferate, scrie Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367