REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spitalul de Arşi: Trei dintre răniţii în Colectiv au murit din cauza infecţiilor nosocomiale

Spitalul de Arşi: Trei dintre răniţii în Colectiv au murit din cauza infecţiilor nosocomiale

Replica API 3 decembrie 2015 | 15:12 249

Trei dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv care au murit la Spitalul de Arşi au făcut infecţii nosocomiale de mai mare amploare, a declarat doctorul Adrian Stănculea, precizând că nu poate spune dacă aceştia puteau fi salvaţi în situaţia unui transfer rapid la clinici din străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, dr. Adrian Stănculea, şeful secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, a declarat, joi, că după incendiul din clubul Colectiv în unitatea sanitară au fost internaţi 27 de răniţi, dintre care şase au decedat, trei dintre aceştia având infecţii nosocomiale de mai mare amploare.

"Sunt trei pacienţi decedaţi, fiecare medic curant a anunţat familia, nu era să se ascundă infecţia", a precizat Stănculea.

Întrebat dacă cei trei mai erau în viaţă dacă nu făceau infecţii nosocomiale, Stănculea a spus că nu poate face o astfel de declaraţie, pentru că leziunile pulmonare, inhalatorii erau extrem de severe. Medicul a precizat că şi alţi pacienţi au infecţii nosocomiale, dar la cei trei acestea au fost de o anvergură mai mare decât la alţi pacienţi.

Întrebat dacă cei trei pacienţi puteau fi salvaţi în situaţia unui transfer rapid la clinici din străinătate, Adrian Stănculea a spus că acestea sunt supoziţii, adăugând că în cazul marilor arşi există riscul contaminării, pentru că nu mai este protecţia dată de piele, iar în cazul celor răniţi în Colectiv exista şi infecţia de căi respiratorii, plămânii fiind afectaţi suplimentar.

Stănculea a precizat că au fost şi pacienţi transferaţi care au decedat la spitale din străinătate, dar nu poate spune dacă din cauza infecţiilor nosocomiale.

Medicul a adăugat că răniţii în incendiul din Colectiv au fost trataţi maximal la condiţiile din România, au primit tot ce au avut nevoie, au fost trataţi în condiţiile pe care le-a avut fiecare spital din Capitală unde au fost internaţi.

În ce priveşte transferul pacienţilor în străinătate, Stănculea a spus că nu spitalul decide cine şi când este transferat, ci decizia se ia la solicitarea familiei sau a unei autorităţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614