REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Spitalul Judeţean ar putea fi EXECUTAT silit: sindicaliştii îşi vor primele de stabilitate

Spitalul Judeţean ar putea fi EXECUTAT silit: sindicaliştii îşi vor primele de stabilitate

Replica API 30 iunie 2016 | 23:27 351

Membrii sindicatului Solidaritatea Sanitară sunt în continuare neîncrezători cu privire la momentul în care îşi vor primi primele de stabilitate. Ei şi-au câştigat acest drept încă din 2013. Cu toate acestea, vechea conducere a spitalului a tărăgănat procesul şi a amânat plata. Nici acum, când actuala conducere a spitalului a anunţat că „începând cu 15 iulie 2016 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa va începe plata primei de stabilitate către personalul angajat care face parte din Sindicatul Independent, Tehnic, Economic, şi Administrativ din Unităţile Sanitare Constanţa”. În ciuda anunţului, sindicaliştii nu vor să creadă până nu au banii în mână. Ei spun că dacă nici de această dată spitalul nu le va acorda sumele meritate, vor chema un executor. „Ce să mai cred? Mi-au zis de nu ştiu cât timp că îmi dau banii şi nu am primit nimic. Avem hotărâre judecătorească din 2013, am înaintat-o către Spitalul Judeţean şi acum aşteptăm să ne dea banii. Nu prea e normal ce se întâmplă. Trebuie să ne dea banii de mult. Dacă fostul manager a ţinut lucrurile pe loc, sperăm că acum se vor îndrepta. Nu ştiu ce să zic. Deocamdată nu văd nici o schimbare. Să vedem. Nu trebuie să dea oamenilor drepturile câştigate? Dacă nu ne înţelegem pe cale amiabilă vom chema şi executorul”, a declarat, pentru „Replica”, Emil Alexiu, preşedintele sindicatului Solidaritatea Sanitară din Constanţa.

Pe de altă parte, actualul manager al unităţii spitaliceşti îi asigură pe sindicaliştii că îşi vor primi banii pe 15, atunci când toată lumea îşi va primi salariile. Grasa spune că vrea să rezolve o problemă ce persistă încă de pe vremea fostei conduceri: ”Eu am discutat cu reprezentanţii lor. Le-am zis că este normal şi firesc să aplic o sentinţă judecătorească, iar oamenii să intre în drepturi. Le-am spus lucrul ăsta de 10 zile. Ce să fac mai mult decât atât? Banii nu se pot da decât luna următoare, pe 15, când se ia salariul. Poate că au înţeles greşit. Ori au ei o problemă în sindicat şi nu comunică cu ceilalţi. Asta nu este problema mea. Eu vreau să repar problema pe care au avut-o cu vechea conducere şi acum să intrăm în normalitate”, a declarat Cătălin Grasa, actualul manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218