REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Stadionul Farul va intra în administrarea Consiliului Judeţean și va intra în reabilitare

Stadionul Farul va intra în administrarea Consiliului Judeţean și va intra în reabilitare

Replica API 24 mai 2017 | 12:04 606

Se modernizează

Se modernizează

Stadionul „Farul”, denumit iniţial, în întreaga perioadă comunistă, „1 Mai”, are o istorie aparte, ca multe alte locuri ale oraşului. A fost proiectat de Ioan Puşchilă, condamnat în 1948 la şapte ani de închisoare politică pentru vina de „uneltire contra regimului de democraţie populară”, iar schiţele au fost făcute din arest. Din păcate de câțiva ani stadionul este în paragină. Pentru ca acest lucru să se schimbe, consilierii județeni au dat vot favorabil pentru proiectul prin care administrarea stadionului „Farul” va fi preluată de către CJC. Votul a fost dat în cadrul ședinței de marți, 23 mai.

Cu o capacitate iniţială de 25.000 de locuri arena a fost dotată cu o pistă de alergare, ca vechile stadioane antice, cu care s-a dorit asemănată prin construcţia din blocuri de piatră masivă. Întreaga bază sportivă era împrejmuită cu garduri metalice fixate pe stâlpi de piatră. Acum nimic din toate acestea nu mai există. Scaunele sunt rupte, iar gazonul este impracticabil.

“Dorim să preluăm stadionul, cu pistă cu tot, și să redăm sportului constănțean această șansă mare de a performa. Iar pentru performanță este nevoie și de un astfel de stadion. Vrem să îl preluăm , sperăm să ne dea girul și ministerul de resort. Dacă primim OK-ul, vom discuta cu toate cluburile, vrem ca juniorii să poată folosi acest stadion”, declara, în urmă cu câteva zile, Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Consilierii PNL au dat undă verde preluării stadionului

Consilierii PNL au declarat într-o conferință de presă marți, 23 mai a.c., organizată înaintea şedinţei CJC, că vor vota pentru punctul 21 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, mai precis proiectul privind preluarea stadionului „Farul” de către CJC. „Consilierii PNL vor vota pentru proiect, dar cu niște amendamente. Noi considerăm că pentru sportul constănțean, administrația a făcut prea puțin și începe să facă prea târziu. Lucrurile ar trebui să stea chiar invers.

Înainte de câștigarea campionatului de către o echipă constănțeană, din județ, Viitorul, care este în Ovidiu, ar trebui să ne punem întrebarea de ce 15 ani nu s-a făcut nimic. Avem nevoie de garanții: faptul că nu se va schimba destinația bazei sportive și că există fonduri care să mențină în viață acest simbol al Constanței. Deocamdată demersul este unul de a obține administrarea, nu unul de ce fel să se facă investițiile.

Din câte am înțeles, se dorește să se unească toate forțele care participă pe domeniile de activitate sportive care privesc stadionul Farul și să se găsească formula. Încă nu există clar cine va prelua, cine va finanța. Cert este că cineva trebuie să ia această problemă în mâini și să încerce să finalizeze. Credem că dacă Consiliul Județean va prelua proprietatea în administrare, se pot obține aceste garanții mult mai ușor, de aceea votăm pentru”, a precizat George Muhscină.

Mihaela UNGUREANU, Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
propunere! deschideti un cont sau un nr sms si sa donam cate 2 euro pt farul! ce ziceti? ce inseamna 2 euro? macar cumparam vopseaua pt scaune si tot e ceva! hai farul,viitorul nu este campioana pe merit, astra si craiova au stat capra! rusine!
2
2
URGENT STADION PENTRU CAMPIONI.Sa se joace ca la Bucuresti pe bani,fara pomeni pentru clona fostului FC FARUL
3
0
Dar Rezeanu si sefu pnlistilor Victor Constantin cum vor vota pentru acelasi proiect in sedinta de Consiliu Local, ca si Primaria vrea Stadionul Faru????? Am auzit ca vor vota pentru, doar sa le dea in gura celor de la judet hahahaha
0
0
Nicusor Constantinescu facea bani tot din stadioane sau liziere in judet. Punea gazon artificial peste tot si cerea parandarat. Nu ma credeti intrebatil pe Traian de la Baufest cand a vandut gazon artificial si l-a achitat la furnizor aproape din banii lui caci Nicusor si-a luat partea mai mult decat ceruse initial.
2
1
primaria, consiliul judetean si prefectura sunt institutii diferite cu atributii diferite
2
0
Nu te-ai prins,Bobby..de acolo se pot sifona banii..si iar o duce bine cineva.cu multe firme,licitatii trucate,ca de e de papa...
3
1
Cel putin la nivel declarativ si initiativ, constanta incepe sa incepe sa prinda viata, sa miste, sa evolueze. Si asta nu datorita municipalitatii, in spetaprimaria ct ci datorita consiliului judetean. Bravo Tutu
6
1
In sfarsit...bv tutuianu.ma bucur.tot asa
6
1
O sa avem stadion de 5 stele!!! Meritam!! Succes conducerii CJC
4
2
Bravo Tutuiene. Asteptam sa faci ceva si cu spitalul ca este mare nevoie. Stadionul modernizat si redat in circuit. Daca poti trebuie sa faci ceva si cu Cazinoul. Mult succes
8
1
Sa nu uitati ca si Teatrul de vara Mamaia este la Consiliul Judetean Constanta!
10
2
Fagadau are deja stadion la Ovidiu unde urmareste meciurile Viitorului de liga I si chiar inmaneaza si cupa.
6
1
Incepe distractia... Si-a adus aminte si fagadau ca vrea stadionul... Astia nu pun cosuri de gunoi si nu peticesc strazile dar vor sa repare si intretine stadioane...
8
0
Foarte bine sa se transforme in mall sa avem unde manca o shaorma. Sau mai bine sa construiasca o moschee
5
2
Cu ce bani mai amaratilor cand nu avem un spital normal fiind in reparatii de peste 10ani de zici ca ne pregatim sa trimitem oameni in spatii sibs-au tocat zec de miliarde de lei, scoli putine si insalubre, gradinite si crese, la fel putine si insalubre, gropi in asfalt, lipsa parcarilor, lipsa sist de monitorizare video, caini maidanezi ff multi, infractori, mizerie...etc si voi vreti stadion modernizat???
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614