REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Strategia Simonei Halep de a abandona când trebuie i-a adus un bonus de 700.000 de euro

Strategia Simonei Halep de a abandona când trebuie i-a adus un bonus de 700.000 de euro

Replica API 10 octombrie 2015 | 22:26 116

Superafaceristă, pe baza regulamentului WTA

Superafaceristă, pe baza regulamentului WTA

Deciziile luate de Simona Halep în cadrul turneelor WTA par a fi gândite de mintea unui afacerist de success, se arată într-un material publicat de http://www.prosport.ro/

Pe lângă premiile câştigate din tenis (10 milioane de dolari până acum) sau contractele publicitare, „Million Dollar Baby” împuşcă şi alte poturi necunoscute de fanii ei obişnuiţi. Simona a devenit mai bogată cu 700.000 de dolari în această săptămână, lucru care ar fi fost imposibil de realizat fără o strategie la care Serena Williams (1 WTA) sau Maria Şarapova (3 WTA) nu s-au gândit.

Dacă absenta de la Beijing, Simona rata un bonus de 400.000 de dolari

Halep a suferit o accidentare periculoasă la tendonul lui Ahile, dar a doua jucătoare a lumii a strâns din dinţi şi s-a prezentat la turneul din Beijing (4-11 octombrie). Constănţeanca anunţa la conferinţa de presă că are mari probleme fizice, acoperindu-şi practic retragerea ce avea să urmeze. Chiar dacă era conştientă că nu poate câştiga meciul din primul tur din cauza inflamaţiei la tendonul lui Ahile, tenismena antrenată de Darren Cahill şi-a spus că nu poate rata un premiu special.

Halep a jucat 9 game-uri într-un picior în faţa Larei Arruabarrena (Spania), care au fost echivalente cu un cec în valoare de 400.000 de dolari. Este vorba de un bonus pe care sportiva în vârstă de 24 de ani l-a completat ca urmare a reprezentaţiei de la Beijing, care s-a adăugat meciurilor de la Indian Wells, Miami şi Madrid. În cazul în care nu se prezenta în primul tur la China Open, Halep pierdea toţi cei 400.000 de dolari.

Captură din regulamentul oficial al WTA: Bonusurile rezervate jucătoarelor din Top 10, în funcţie de locul ocupat în clasament

Halep a încasat în total 700.000 de dolari, graţie participării la toate turneele Premier 5 şi Premier Mandatory

Jucătoarele poziţionate în Top 10 WTA primesc bonusuri importante pentru prezenţa la turneele Premier Mandatory şi Premier 5, în funcţie de locul pe care îl ocupă în clasament. Dacă o jucătoare aflată pe 2 WTA, poziţie ocupată în prezent de Simona, evoluează la toate cele patru turnee Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing), primeşte 300.000 de dolari. Alţi 300.000 de dolari îi revin pentru participarea la toate cele cinci turnee Premier 5 (Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto şi Wuhan), iar la bonusul total se adaugă 100.000 de dolari ca urmare a îndeplinirii ambelor condiţii. Simona Halep a jucat la toate competiţiile enumerate mai sus, indiferent de problemele fizice pe care le-a întâmpinat, astfel că WTA îi va acorda un „Super Bonus” în valoare de 700.000 de dolari.

Simona a fentat şi amenda organizatorilor

Întreg scenariul care a îmbogăţit-o pe Simona cu 700.000 de dolari a fost posibil datorită unei alte stratageme, aplicată după studierea atentă a regulamentului WTA. Jucătoarele au dreptul la două retrageri din cauze medicale în cadrul turneelor Premier din calendar. Atunci când recurg la al treilea abandon într-un an competiţional, sportivelor le este scăzută o sumă consistentă din premii, în valoare de 100.000 de dolari. Halep a fost însă cu un pas în faţa oficialilor WTA şi de data aceasta, păstrându-şi al doilea bilet gratuit pentru turneul de la Beijing.

Captură din regulamentul oficial al WTA: Jucătoarelor le sunt permise doar două retrageri din cauza problemelor fizice într-un an competiţional

Halep a dezvăluit că a simţit dureri mari şi în timpul turneelor de la Guangzhou (4-6, 3-6 în sferturi cu Allertova) şi Wuhan (3-6, 6-3, 5-7 în turul doi cu Konta), dar a refuzat să se retragă, cu preţul a două înfrângeri ruşinoase: „Am început să am dureri la Guangzhou, apoi m-am resimţit şi la Wuhan, dar aici a fost cel mai rău. Resimt dureri la tendonul lui Ahile. Se înrăutăţeşte. Am crezut că merge spre mai bine şi că pot juca, dar nu este aşa şi nu vreau să forţez". Numărul doi mondial se mai retrăsese o dată în 2015, în finala de la Toronto (6-7, 7-6, 0-3 cu Belinda Bencic), pe 16 august.

Serena Williams şi Maria Şarapova n-au jucat la Beijing şi au pierdut bonusul

Interesant este că Serena Williams (SUA, 1 WTA) şi Maria Şarapova (Rusia, 3 WTA), principalele rivale al Simonei Halep, nu au vrut sau nu au putut să profite de bonusurile acordate de WTA. Serena şi Maria aveau şansa să câştige sume importante dacă adoptau strategia Simonei, aceea de a disputa câteva game-uri la Beijing. Americanca jucase la celelalte trei turnee Premier Mandatory, aşa că s-ar fi ales cu 450.000 de dolari prin simpla prezenţă la Beijing. Serena şi-a luat însă o scurtă pauză din tenis, din lipsa motivaţiei, anunţând că absentează atât de la Beijing, cât şi de la Turneul Campioanelor, competiţie care începe pe 25 octombrie. De asemenea, Şarapova ar fi încasat 300.000 de dolari dacă participa la Beijing, dar rusoaica, deşi a jucat la Wuhan, nu s-a prezentat la China Open din cauza unei accidentări la mână.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614