REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Studenţi ruşi, în vizită la Primăria Mangalia

Studenţi ruşi, în vizită la Primăria Mangalia

Replica API 29 mai 2017 | 00:00 510

O delegaţie de studenţi ruşi s-a aflat în aceste zile la Mangalia, vizită ce se înscrie în tabăra de pregătire practică a unor grupuri de studenţi ai Universității Regionale de Stat din Moscova. Grupul de studenţi format din 20 de persoane a fost însoţit de Conf. Dr. Ion Pîslaru (coordonator proiect), Prof. Dr. Univ. Evghenii Vasilievici Iarovoi, catedra de istorie a Universității Regionale de Stat din Moscova şi Vadim Zaplecinîi, tenor, solist al Teatrului Balşoi din Moscova, artist al poporului Federaţiei Ruse.

Tinerii, studenţi la specializările istorie, arheologie şi arte frumoase au vizitat Primăria şi au avut o întâlnire cu primarul oraşului, Radu Cristian. În cadrul întâlnirii primarul Mangaliei a făcut o scurtă prezentare a oraşului şi a vorbit tinerilor despre patrimoniul istoric al localităţii. Totodată, edilul a mulţumit oaspeţilor că au fost interesaţi să cunoască Mangalia şi vestigiile istorice din Dobrogea.

La rândul lor, tinerii s-au arătat încântaţi de peisagistica zonei, de mare şi frumuseţile naturii din România. Ei l-au mai întrebat pe primar despre cum funcţionează o Primărie şi i-au adresat acestuia o serie de întrebări legate de latura administrativă a instituţiei. De asemenea, tinerii au mulţumit tuturor factorilor români implicaţi în acest proiect, menţionând ospitalitatea cu care au fost primiţi pe parcursul vizitelor.

Din programul de pregătire a studenților ruşi amintim vizitele la Dulcești, Moșneni și 23 August, bazate pe dialog constructiv şi studiu practic comparativ privind sistemele de învățământ din România și Federația Rusă; vizita la cetăţile Enisala, Adamclisi, Histria etc.; vizita la atelierele de artă ale artiştilor plastici Luiza Cala şi Karl Robert Perko.

M.U.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prost mai esti.
0
0
Daca vrei sa nu-l mai vezi deloc pe Radu, ma pot caca pe ochii tai.
4
0
la alegeri erai prin colonisti,vroiai echipa,acum ca ai echipa ai uitat sa mai treci? sincer nu te mai vad primar peste 3 ani,deci trage acum tunuri ca nu vei mai prinde alt mandat!
0
3
Bai alde' hugovictor,,,dotarile'' din Mangalia sunt rusesti din vremea lui Stalin,acolo in Rusia le gasesti cu greu doar la muzeu,bolovane. Cat despre restul sa fii sigur ca nu e nevoie de niste tineri nevinovati sa afle unde si ce avem ,asa darapanat,pentru ca avem multi tradatori si multi idioti ca tine,care pun pe feisbuci si ce nu vrea nimeni sa afle.Boule,daca romanii il au sa zicem pe Basescu,nu inseamna ca toti romanii sunt hahalere ca el,la fel si cu alte popoare. Nu judeca in popor dupa un dement sau dupa un regim politic,fraier coclit ce esti!
0
2
Poate apare si la ei o noua generatie, mai toleranta cu imprejurimile Rusiei.
0
1
ce-as mai fute niste rusoaice neicusorule
1
1
Asa, aratati-le viitorilor KGB-isti pe unde sa cucereasca in viitor, eventual dotari militare, baze nautice, depozite, etc.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218