REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Suntem în siguranţă? Şoferi beţi şi cu EPILEPSIE, pe străzile din Constanţa!

Suntem în siguranţă? Şoferi beţi şi cu EPILEPSIE, pe străzile din Constanţa!

Replica API 29 aprilie 2017 | 08:26 301

Sursa foto Facebook Parchez ca un Bou

Cât de sigure sunt șoselele din Constanța! Cam aceasta este întrebarea când, pe lângă teribiliștii de zi cu zi și șoferii care nu respectă regulile de circulație, ne mai întâlnim și cu oameni care, în mod normal, nu ar avea voie să conducă. Spre exemplu, vineri, 28 aprilie anul curent, un astfel de conducător auto a fost la un pas de a produce o tragedie și asta pentru că a făcut o criză de epilepsie la volan, după cum au specificat cadrele medicale! În acest caz, cel mai probabil că șoferul va rămâne fără permis și medicul de familie va fi tras la răspundere! În plus, el se afla și sub influența băuturilor alcoolice!

În mod normal, orice persoană care are afecțiuni medicale ce-i pot perturba calitatea de a conduce un vehicul, precum epilepsie, probleme de vedere, probleme locomotorii sau de natură psihică, nu are voie să dețină permis de conducere. Medicul specialist dă "verdictul" în momentul în care persoana își face dosarul pentru a da examen în vederea obținerii permisului de conducere.

Și dacă omul este sănătos, dar se îmbolnăvește ulterior, după obținerea permisului, obligația de a anunța polițiștii îi revine medicului de familie. Dar își fac aceștia datoria? Se pare că nu și spunem asta întrucât un șofer a provocat vineri, 28 aprilie, un accident rutier pe bulevardul Mamaia în timp ce a avut o criză de epilepsie. În plus, bărbatul se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 11.00, Nicolae R. a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe bulevardul Mamaia, dinspre strada Ștefan Mihăileanu către I.G. Duca și, la intersecție cu strada Dacia, a pierdut controlul direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un autoturism parcat, marca Dacia Sandero. În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune cu o altă mașină parcată, fiind vorba despre un Volkswagen Jetta.

În urma accidentului rutier, șoferul, adică Nicolae R., a fost rănit și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Cadrele medicale au specificat că acesta a suferit o criză convulsivă, epileptică. Ulterior, oamenii legii au constatat și faptul că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal de cercetare. Urmează a se stabili ce se va întâmpla în continuare.

Liliana CHIRU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
permise...ce bine
1
0
Ai like din greseala de la mine, sa ma pis pe tn...si eu vreau uber la cta, am permis, am masina dar m-am saturat de taximetristii din cta, niste scarbe, fac numai ilegalitati in trafic...figuri pe stomacul gol...cand e vb de scandal, ei nu dau cu pumnul, dau mesaje si telefoane, uneori scot cutite, uite asa a scos unul cutitul la mine intr-o seara in langa spital si uite asa ma judec cu el acum si o sa plateasca de o sa il usture gaozul doar pt ca a scos un cutit
1
1
Uber sa suga paula.
4
1
Vrem Uber la Constanta!
1
2
surzi,muti...Sa vedeti tineri cu miopie abansata la 20 de ani cum se chinuie sa conduca autoturismul.Cand or fi la 60 de ani ce mai fac?...
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367