REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Suspiciuni de fraudă la bacalaureat, la Liceul Telecom

Suspiciuni de fraudă la bacalaureat, la Liceul Telecom

Replica API 30 august 2014 | 00:00 325

Cu fiţuicile la ei

Cu fiţuicile la ei

Vineri, 29 august a.c., 1.338 de candidaţi din Constanţa au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică - profilul real - Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie şi Logică - profilul umanist). Evident, nici la această probă nu au lipsit tentativele de fraudă, mai mulţi elevi fiind eliminaţi din examen. La proba scrisă E(c) din cadrul examenului de bacalaureat, după vizionarea înregistrărilor video, comisia din centrul de examen de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a hotărât, confom Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, eliminarea a 8 candidaţi pentru fraudă (folosirea de materiale interzise), au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Se vehiculează faptul că profesorii supraveghetori i-ar fi lăsat pe candidaţi să copieze. Reprezentanţii instituţiei neagă aceste informaţii. "Nu este nici un fel de anchetă în desfăşurare, au fost eliminaţi şi atât. Comunicatul dat de ISJ există, au comunicat situaţia legată de eliminaţi. Dacă vom avea ceva de comunicat, vom comunica", a declarat Gabriela Bucovală, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat. "Preşedinta comisiei de bacalaureat la acest liceu a fost un profesor universitar din altă localitate, iar elevii nu sunt ai liceului respectiv, ci de la alte licee. După finalizarea examenului, Comisia Judeţeană de bacalaureat va hotărî dasă se impune declanşarea procedurii de cercetare disciplinară a cadrelor didactice implicate", a comunicat, la rândul său, Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa. "La această probă, 5 candidaţi dintre care 4 susţineau proba la biologie, iar unul la disciplina logică, comunicare şi argumentare, au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: 2 candidaţi din centrul de examen - Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", 1 candidat - Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, 1 candidat - Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, 1 candidat - Colegiul Naţional "M.Eminescu". La această sesiune de bacalaureat au fost eliminaţi 30 de candidaţi din examen (la proba E(a) - 10 candidaţi, la proba E(c) - 15 candidaţi şi la proba E(d) - 5 candidaţi), pentru fraudă sau tentativă de fraudă care au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Precizăm că la proba scrisă E(c) din cadrul examenului de bacalaureat, după vizionarea înregistrărilor video, comisia din centrul de examen de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a hotărât, confom Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, eliminarea a 8 candidaţi pentru fraudă (folosirea de materiale interzise)", au precizat reprezentanţii ISJ. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102