REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ţânţarii au invadat Constanţa! Primăria, asaltată de sesizări!

Ţânţarii au invadat Constanţa! Primăria, asaltată de sesizări!

Replica API 27 iunie 2016 | 00:02 242

Constănţeni disperaţi

Constănţeni disperaţi

Invazia ţânţarilor. Cu acest fenomen se confruntă la ora actuală oraşul Constanţa. Copiii nu se mai pot bucură de joacă lor în parcuri, iar bunicii nu se mai pot odihni în tihna pe bănci, toţi fiind practic ciuruiţi de ţânţari. Picioruşele şi mânuţele copiilor sunt pline de ciupituri, iar părinţii şi bunicii sunt de-a dreptul înnebuniţi. Dacă ziua mai e cu mai e, spre seară e dezastru. Exact în acel moment al zilei în care suntem sfătuiţi de medici că putem ieşi la o plimbare. Dar plimbările s-au transformat în coşmar din cauza acestor insecte înţepătoare, motiv pentru care constănţenii „bombardează” cu sesizări, doar-doar începe dezinsecţia.

Cum se apropie luna lui „cuptor”, au început să apară din ce în ce mai multe insecte prin parcuri. Mămicile constănțene se plâng de faptul că, nu mai au cum să iasă cu copii afară, deoarece este puzderie de insecte, iar copii sunt plini de cupituri. „Ne-am săturat de insectele din parc. Primăria nu are de gând să facă nimic în privinţa asta? Ne înţeapă ţânţarii copii în parc. Fetiţa este umflată la faţă, este plină de pişcături de insecte pe mâini şi pe picioare”, a afirmat o mămică. În acest sens a fost creată şi o petiţie. „M-am săturat să nu pot ieşi cu copilul afară în parc, fără soluţie împotriva ţânţariilor! Copilul meu este desfigurat la faţă, pe mâini şi pe picioare, din cauza numărului mare de ţânţari şi de insecte. Vreau să facă primaria ceva în legatură cu această problemă! Trebuie să ne unim pentru sănătatea copiilor noştri!” se arată în mesajul petiţiei. Zeci de sesizări au fost depuse şi la Primăria Constanţa. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că nu se mai poate ieşi pe stradă fără protecţie împotriva insectelor. „În parcul mare din Poartă 6 nu se poate stă seară în parc cu copiii, ne-au invadat ţânţarii. Rog să se facă dezinsecţie şi mai mult interes pentru parcuri”, spune o constănţeancă. „Ce ne facem cu ţânţarii??? Rugăm a se lua măsuri, într-un oraş turistic nu e posibil asa ceva. Este ruşinos!”, afirmă un alt cetăţean.

Cum ne protejăm de ţânţari

Pentru a ne proteja de țânțari trebuie: să folosim plase la uşi şi ferestre, să folosim aparate contra ţânţarilor , copiii ar trebui să fie îmbrăcaţi în bluze cu mânecă lungă şi pantaloni lungi, de culori deschise, e bine să fie evitate locurile cu apă stătătoare, dimineaţă devreme şi seară şi când nu bate vântul. Pentru ieșitul în aer liber, pot fi folosite creme şi spray-uri care ţin ţânţarii la distanţă, speciale pentru copii, ce trebuie aplicate pe piele, cu excepţia zonei din jurul ochilor. Medicină naturistă recomandă pentru tratarea întepaturilor de insecte frecarea locului cu diverse plante proaspete zdrobite (pătlagină, salvie, pelin, busuioc, frunze de pătrunjel) ulei de levănţică sau mentă, felii de ceapă sau lămâie.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367