REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Târg în scopuri caritabile, la Prefectură

Târg în scopuri caritabile, la Prefectură

Replica API 12 decembrie 2011 | 00:00 88

Banii strânşi merg la Azilul pentru Persoane Vârstnice din Poarta Albă

Banii strânşi merg la Azilul pentru Persoane Vârstnice din Poarta Albă

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, instituţia Prefectului judeţului Constanţa a organizat un târg de binefacere, scopul fiind strângerea de fonduri pentru căminul de persoane vârstince de la Poarta Albă. "Au participat reprezentanţi ai consulatului Chinez, Rus, Norvegian, Turc, Libanez şi reprezentanţi ai României fiind o premieră faptul că am reuşit să îi strângem pe toţi la un loc în acelaşi timp. Sunt uimit şi de numărul mare de constănţeni care au venit la această acţiune", a declarat prefectul Claudiu Iorga Palaz. Expozanţii au pus la vânzare bunătăţi de tot felul, mâncare cu specific şi produse artizanale. "Îi invit pe toţi să cumpere la preţuri mai mari decât cele cerute de comercianţi, să strângem cât mai mult pentru cauză", i-a îndemnat Palaz pe cei prezenţi. Cumpărătorii n-au întârziat să apară, astfel că în jurul orei 14.00 standurile comercianţilor erau aproape goale. Standul cu produse româneşti a fost asigurat de plenipotenţiarul maestru în de toate, Nicolae Nejloveanu. Acesta a spus că publicul cumpără cu precădere produse de sezon, cum ar fi sarmale, cozonac, cârnaţi de casă. În scurt timp de la sosire, după ce s-a tras în pozele importante în costumaţia de bucătar, Nejloveanu s-a făcut nevăzut, lăsându-i locul la tejghea prefectului. Acesta s-a dovedit a fi un mai bun comerciant decât Nejloveanu, reuşind să-i vândă subprefectului Aidun Curt Mola o bucată de brânză în coajă de brad pentru 50 de lei.

Chiru şi Constantin, câte o sticlă de tărie şi un magnet de frigider

Prezenţi şi ei la eveniment, Christian Gigi Chiru şi Florian Constantin au făcut un tur vizual al standurilor, hotărându-se într-un final la cel al Norvegiei. De aici cei doi au cumpărat două sticle cu o băutură tradiţională, un pix şi un magnet de frigider, cheltuind aproximativ 300 de lei. Chiru a zăbovit un pic şi la standul cu mâncăruri româneşti, de unde a luat ceva la pachet. "Este o iniţiativă bună, eu am fost şi anul trecut, târgul fiind deja la a cincea ediţie. Eu sunt bucuros că participă atâta lume", a declarat Chiru. Comisarul şef Valentin Burlacu, comandantul IPJ Constanţa, a spus că a cumpărat câte ceva de la fiecare stand. "Îmi aştept şi soţia să îşi ia ea ce îi mai trebuie", a declarat acesta. Senatorul Mircea Banias a cumpărat un bilet la tombola organizată la eveniment şi o vază de la standul chinez, înainte de plecare. "Este lăudabilă iniţiativa. Este binevenită orice acţiune de acest gen", a spus democrat-liberalul.

Vodka rusească s-a dat ca pâinea caldă

Primii care au terminat de vândut toată marfa expusă au fost cei cu standul rusesc. Din vânzări aceştia au strâns peste 3500 de lei. Spre final, organizatorii au anunţat şi câştigătorii tombolei. Marele premiu, un berbecuţ, pus la dispoziţie chiar de către prefect a fost câştigat chiar de şeful Direcţiei Sanitar Veterinare, Romeo Lazăr. Cea mai mare donaţie în bani a fost făcută de către Vasile Costea, patronul ABC Val, în valoare de 3000 de lei. După ore bune de forfotă şi distracţie, organizatorii evenimentului au anunţat că la Târgul Caritabil s-au vândut produse în valoare de 22.000 lei, bani care vor fi donaţi Azilului pentru Persoane Vârstnice din Poarta Albă.

Florin Iliescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218