REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tăriceanu: Campania electorală, paralizată de anchete și arestări

Tăriceanu: Campania electorală, paralizată de anchete și arestări

Replica API 27 octombrie 2014 | 00:11 172

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă după-amiază, în comuna prahoveană Măgureni, că această campanie electorală este "paralizată" de anchete, arestări și subiectul ofițerilor acoperiți, iar modul în care se derulează în ultima vreme aceste anchete "nu arată că justiția funcționează așa cum trebuie".

"Nu știu cât de mult este urmărită campania pentru alegerile prezidențiale și cât de mult este ocupat spațiul public cu ceea ce se întâmplă acum, cu toate aceste anchete, arestări, audieri, procuratură, ofițeri acoperiți. Toată campania electorală este paralizată și nu știu dacă cetățenii vor avea în aceste condiții posibilitatea să evalueze programele candidaților, să discute, să urmărească, să vadă profilul candidaților. Am multe îndoieli în această privință", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se teme de ceva cu privire la ziua votului, el a afirmat că alegerile sunt "perturbate", iar în acest context cetățenii nu au posibilitatea de a urmări candidații și de a face o alegere "pertinentă".

"Mă tem că aceste alegeri, în loc să fie niște alegeri care să dea posibilitatea cetățenilor să urmărească candidații și să facă o alegere pertinentă, în cunoștință de cauză, sunt niște alegeri cum nu au mai fost din 1990 până încoace, perturbate de cu totul și cu totul alte lucruri. (...) Sigur, vorbim despre independența justiției și respect și independența, și justiția, trebuie să își facă treaba, dar nu mă pot abține să nu remarc că toate aceste lucruri se întâmplă exact acum, cu dosare care puteau să fie anchetate sau, mă rog, martorii anchetați de luni de zile, poate și mai mult", a afirmat Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367