REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tăriceanu despre moțiunea de cenzură: E dreptul constituțional al Opoziției

Tăriceanu despre moțiunea de cenzură: E dreptul constituțional al Opoziției

Replica API 26 mai 2015 | 00:00 144

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni că este dreptul Opoziției să depună o moțiune de cenzură, opinând însă că tema aleasă de PNL - votul prin corespondență - nu s-ar justifica în condițiile în care Guvernul și Parlamentul și-au arătat deschiderea pentru a crea cât mai rapid cadrul necesar ca să le ofere românilor din străinătate o cât mai bună posibilitate să voteze, notează agerpres.ro.

"Nu trebuie să comentez eu în calitate de președinte al Senatului. Chiar ar trebui să mă abțin să fac comentarii de acest gen. Decât să subliniez că este dreptul constituțional al Opoziției. Dacă tema este bine aleasă sau nu vom vedea în Parlament în timpul dezbaterilor. Totuși, pot să fac o observație: având în vedere disponibilitatea pe care și Guvernul și Parlamentul au arătat-o pentru modificarea cât mai rapidă a legislației privind alegerile, în sensul de a da posibilitate cât mai bună românilor care trăiesc în străinătate să voteze, nu știu cât de justificată este din acest punct de vedere", a declarat Tăriceanu, întrebat în legătură cu anunțul PNL privind depunerea unei moțiuni de cenzură având ca temă votul prin corespondență.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat, conform agerpres.ro, că, în ceea ce privește modalitatea de vot — vot prin corespondență, vot electronic sau altă variantă — "aici sunt de discutat, mai degrabă, condițiile și criteriile tehnice, care trebuie stabilite în așa fel încât, pe de o parte să se poată aplica cu oarecare ușurință și, foarte important, să se evite posibilitatea fraudării votului".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218