REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tăriceanu: După votul din Senat, nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta

Tăriceanu: După votul din Senat, nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta

Replica API 30 martie 2015 | 00:24 189

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține într-o declarație politică difuzată sâmbătă seara că nu este de acord cu criticile publice venite dinspre alte autorități ale statului la adresa instituției Senatului, precizând că votul dat de senatori, miercuri, în cazul Șova, nu a obstrucționat mersul Justiției și că "nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA".

"În calitate de președinte al Senatului am obligația să apăr independența sa în raport cu celelalte puteri ale statului și să contribui la refacerea prestigiului acestei instituții. Exprimarea unor critici publice la adresa Senatului venite dinspre presă, rețele de socializare, cetățenii care au tot dreptul să se exprime liber, și chiar dinspre partide politice sunt absolut normale. Nu pot fi însă de acord cu critici publice venite dinspre alte autorități ale statului sau componente ale acestora. (...) Țin să subliniez că, după votul de miercuri din Senat, nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta și rechizitoriul și să-l trimită în judecată pe dl. Șova. Senatul nu a încuviințat reținerea și arestarea senatorului Șova, dar nu a obstrucționat în niciun fel continuarea urmării penale până la finalizarea ei, urmărire care se desfășoară fără restricții, la fel ca în cazul oricăror cetățeni anchetați în libertate", afirmă Tăriceanu, potrivit documentului remis sâmbătă AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102