REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Tăriceanu, la întrevederea cu ambasadorul Danemarcei: Corupția este dușmanul statului de drept

Tăriceanu, la întrevederea cu ambasadorul Danemarcei: Corupția este dușmanul statului de drept

Replica API 7 mai 2015 | 00:00 171

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri la întâlnirea cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București, Karsten Vagn Nielsen, aflat în vizită de prezentare, că "abuzul de putere reprezintă, în fapt, tot un act de corupție".

"Corupția este dușmanul statului de drept", a afirmat Tăriceanu la întrevederea menționată, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Senat.

În cadrul întrevederii, partea daneză a fost interesată să cunoască punctul de vedere al președintelui Senatului privind situația internațională și rolul acestei Camere a Legislativului în domeniul politicii externe.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterală în plan parlamentar și situația internă din cele două țări.

Tăriceanu a explicat etapele importante parcurse de țara noastră în procesul de aderare la structurile euro-atlantice și progresele înregistrate în reformarea instituțiilor statului, astfel încât principiul separării puterilor în stat să fie aplicat la toate nivelurile, exemplificând, totodată, rolul Agenției Naționale de Integritate în combaterea corupției, arată sursa citată.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la sistemele electorale din cele două țări, Tăriceanu subliniind necesitatea atragerii în competiția electorală a unor persoane cu un profil moral și cu o carieră profesională recunoscute.

Călin Popescu Tăriceanu a prezentat câteva dintre obiectivele Senatului privind agenda externă, menționând faptul că va participa la Reuniunea Asociației Senatelor din Europa, care va avea loc la Haga în cursul lunii mai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369